Zápasy - Dorost 28. 10. 2023, Jakub Štěrba

Pět zápasů a dost! Dorost devíti góly sestřelil Kladno

Naposledy před reprezentační přestávkou vyjeli do akci litvínovští dorostenci, soupeřem jim bylo Kladno, tedy ideální soupeř, aby se mladé pušky opět dočkaly pocitu vítězství. A po pěti zápasech skutečně Litvínov bere tři body.

16. kolo, 28.10.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
9 3
  • Třetiny

    4:1, 1:0, 4:2
  • Střely na branku

    44:29
  • Vyloučení

    5:3
  • Využití

    1:2
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    111

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    0:1, 6:1, 6:2, 8:2, 8:3, 9:3

  • Rozhodčí

    Žižka – Beneš, Bertlík

  • Sestava domácích

    Trejbal (Udržal) – Postl, Uhlík, Břenda, Winkelhöfer (C), Babka, Bozseník – Petružálek, Dostál, Peroutka (A) – Raichl, Koky (A), Trefný – Sedláček, Kurnat, Vondráček.

  • Sestava hostů

    Šrámek (15. Voráček) – Borkovec, Hausner, Krása (A), Müller, Háž, Dörfl, Raulič – Pytlík (C), Rambousek, Klempíř – Polášek, Novák, Beran I (A) – Pěch, Kulich, Valuš – Trojna.


Reportáž

Utkání pro Litvínov ale začalo hrůzostrašně, hned ve druhé minutě šli totiž Rytíři do vedení. V početní výhodě vypálil z levé strany Dörfl, jeho nepovedený pokus byl nicméně ideálně mimo dosah domácího brankáře tečován Jakubem Kulichem. Verva se pomalu osmělila a v šesté minutě konečně také sama udeřila. David Sedláček krátce za modrou čárou udělal kličku na levou stranu a posléze rychlým švihem zamířil přesně k protější tyči. Již v polovině úvodní třetiny Litvínov dokonal obrat. Kapitán Jakub Winkelhöfer vystřelil od modré čáry a jeho ukrytá rána zapadla až do sítě. Vstřelená branka domácí nakopla a nedlouho na to se skóre měnilo znovu. Tentokrát do černého zamířil Jakub Petružálek, který ideálně zamířil mimo dosah Šrámka. Hostující brankář po třetí obdržené branky přenechal své místo Voráčkovi, avšak ani on čisté konto dlouho neudržel. Nejprve si sice poradil se střelou z osy hřiště, avšak puk se posléze Davidu Sedláčkovi odrazil před prázdnou bránu. Po dvaceti minutách tak vedl Litvínov bez větších potíží už 4:1.

Kladno chtělo se zápasem ještě něco udělat a zkraje druhé periody mělo dvě velké šance. Kryštof Krása se přes domácím obránce probil až před Trejbala, betony domácího brankáře nicméně k sobě sklaply včas. O dvě minuty později jeli hosté dokonce ve třech na jediného obránce, Pytlík ale trestuhodně nedokázal dostat puk do poodkryté části brány. Na druhé straně mohl naopak náskok Severočechů navýšit Jindřich Koky, ale před prázdnou bránou minul kotouč. Na stadionu Ivana Hlinky přesto o další dvě minuty propukla radost. Puk do sítě dostal z levé strany obránce Adam Babka. Ve 37. minutě se Šimon Postl utkal v boxerském souboji s Novákem, oba aktéři byli za bitku odměněni pětiminutovým trestem. 

Poslední část odšpuntoval znovu Babka, ten ovšem přestřelil téměř prázdnou bránu. Vzápětí už Verva ale mířila do černého, odražený kotouč napálil vší silou Tobias Uhlík a v bráně Kladna již byl půltucet branek. Kladno posléze kosmeticky upravilo skóre v početní výhodě. Krátce po vyhraném buly vypálil David Dörfl a jeho rána byla tečovaná domácím obráncem mimo dosah Trejbala. Pětibrankový náskok si vzal Litvínov ale bleskově zpět. Hostující maskovaný muž neudržel pod sebou hrací předmět, ten si na brankovišti našel Jan Kurnat, který ho pohodlně dopravil do brány. Domácí stále neměli dost, jen o chvilku později ujel obraně Rytířů Jakub Petružálek a jeho forhendová klička byla více než povedená. Gólové hody pokračovaly i ke konci utkání. Dominik Pytlík si našel prostor na pravém kruhu a rychlou ranou ke vzdálenější tyči nedal brankáři šanci. Poslední slovo ale měli přece jen domácí. V přesilové hře dostal puk ideálně na levou stranu David Sedláček a prudkou ranou pod horní tyčku dovršil svůj hattrick. Litvínov na svém ledě zničil bezmocné Rytíře z Kladna vysoko 9:3, pocitu vítězství se dočkal po pěti zápasech.