Zápasy - Junioři 26. 10. 2023, Vojtěch Honzík

Junioři na Spartě předvedli parádní otočku, přesto odjíždějí s prázdnou

Mladí hráči Vervy se dnes představili v našem hlavním městě, soupeřem byla Sparta.

19. kolo, 26.10.2023, Praha - Holešovice, Sportovní hala Fortuna
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
6 3
  • Třetiny

    1:0, 2:3, 3:0
  • Střely na branku

    51:29
  • Vyloučení

    4:8
  • Využití

    2:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    147

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    2:0, 2:3, 6:3.

  • Rozhodčí

    Valda, Hacaperka – Šimánek, Figer

  • Sestava domácích

    Vedral – Culek, Bartoň, Samson, David, Tůma, Červenka – Daníček, Hrabík, Theimer, Hrubý, Fábry, Žmola, Bareš, Pavlák, Krupička, Hamršmíd, Holeček, Novák.

  • Sestava hostů

    Stránský – Vaverčák, Kubíček, Prokeš, Werner, Hora, Soušek, Vyhlídal – Ducháček, Postl, Hauptvogel, Dohnal, Peroutka, Horský, Vopat, Dej, Scafari, Bednařík, Vishneuski.


Reportáž

Oba celky se již v této extraligové sezóně potkaly dvakrát a pokaždé nejtěsnějším možným rozdílem slavili domácí. A lépe na svém ledě začala Sparta i dnes. Nejprve ustála oslabení, aby sama v závěru vlastní početní výhody otevřela skóre. Ondřej Culek si potáhl kotouč od levého mantinelu až na osu hřiště a pár kroků za modrou natáhl ke střele, kterou zastavila až síť. Po chvilce vypálil Hrabík z vrcholu pravého kruhu do vzdálenějšího horního růžku, Stránský své barvy podržel. Stejně jako později, když se před ním zjevil Žmola a mířil nad pravý beton. O první přestávce se tak z fotbalového vedení radovali Pražané.

Jejich náskok navíc po třinácti vteřinách prostřední části znásobil Jakub Žmola, jenž vlétl do pásma a z osy hřiště přes obránce zavěsil k pravé tyči. Jenže brzy na to v oslabení Jan Vopat vybojoval puk za brankou Sparty na Vedralovi a předal rychle před opuštěnou klec Antonínu Scafarovi, který měl již jednoduchou úlohu. Prvně jmenovaný se po chvilce zapsal i mezi střelce, když mezi kruhy hezky tečoval ránu Hory od modré. Dokonalý obrat dokonal Ondřej Postl, jenž dorazil na brankovišti předchozí pokus Prokeše z levého kruhu. Jenže do kabin se nakonec odcházelo za nerozhodnutého stavu, protože hned za dvacet vteřin využil Oto Theimer pobídku Fábryho zpoza branky před ní.

Poslední část po necelé půlminutě znamenala další obrat v utkání, protože tvrdou ranou od modré propálil vše, co mu stálo v cestě, Oliver Samson. Za nedlouho poté již Sparta třímala v rukách opět pohodlný náskok, strůjcem byl z mezikruží Albert Bareš. V samotném závěru ještě v rohu zbytečně ztratil kotouč Veverčák a skóre dokonal sám před Stránským Tomáš Holeček. Hráči Vervy tak poprvé po čtyřech duelech odcházejí z ledu s prázdnou. Šanci na reparát mají hned za dva dny v sobotu na říjnový státní svátek, kdy na svém ledě přivítají Liberec.