Zápasy 01. 03. 2024, Redakce

Litvínov bere tři body proti Vítkovicím

Litvínov se stále drží ve hře o co nejlepší umístění pro vyřazovací boje. Chemici zvítězili nad Vítkovicemi 5:4 a bere tak všechny tři body.

51. kolo, 01.03.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Vítkovice Ridera
HC VERVA Litvínov HC Vítkovice Ridera
5 4
  • Třetiny

    2:1, 2:2, 1:1
  • Střely na branku

    31:35
  • Vyloučení

    4:5
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4033

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 7. Sukeľ (O. Kaše, Hlava), 19. Kirk (Abdul), 29. D. Kaše (O. Kaše), 38. O. Kaše (Hlava), 50. Hlava (D. Kaše, O. Kaše)

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 5. Lednický (Grman), 27. Percy (Krieger), 33. R. Půček (Fridrich), 54. Claireaux (Ro. Bukarts, P. Zdráhal)

  • Průběh zápasu

    0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4

  • Rozhodčí

    Hribik, Pilný – Lhotský, Štěpánek

  • Sestava domácích

    Tomek – Baránek, Zile, Šalda, Jaks, Czuczman, Zeman, Demel – Kudrna, Sukeľ, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Jurčík, Kirk, Abdul – Zygmunt, Gut, Havelka.

  • Sestava hostů

    Klimeš – Percy, Raskob, Mikuš, Grman, Auvitu, Prčík, Jeřábek – Fridrich, Barinka, Zdráhal – R. Bukarts, Krieger, R. Bukarts – Půček, Claireaux, Lednický – Peterek, Chlán, Přibyl.


Reportáž

Do duelu vstoupili aktivněji Vítkovičtí, kteří si hned po necelých dvou minutách vykoledovali přesilovou hru. Tu sice ještě neproměnili, ale z vytvořeného tlaku už po návratu vyloučeného Jurčíka skórovali díky trefě Vojtěcha Lednického. Ale Verva na svoji příležitost udeřit nemusela čekat dlouho. Na začátku sedmé minuty se proti pravidlům provinil Krieger a Ondřej Kaše přihrával zpoza branky na kapitána Matúše Sukeľa, který svou druhou branku po svém návratu po dlouhém zranění. A na Zimním stadionu Ivana Hlinky bylo ještě veseleji v 19. minutě, kdy výhodu při signalizovaném vyloučení proměnil Liam Kirk.

Gólová přetahovaná pokračovala i v druhé třetině. To nejprve další vítkovickou přesilovku využil Stuart Percy, ale hosté se z vyrovnaného stavu netěšili dlouho. Krásnou akci, kterou si litvínovští příznivci jistě pamatují již z letošního ročníku, jen v obrácených rolích, sehráli bratři Kašové. Ondřej zpoza branky zadovkou našel u tyčky číhajícího svého mladšího sourozence Davida, který chladnokrevně trefil nikým vlastně nehlídanou branku Vítkovic. Krásná akce!

Čtvrtý gól chemiků byl ve vzduchu v početní výhodě v polovině základní části, kdy elitní komando domácích doslova ždímalo ze sil bránící čtveřici Ostravanů, ale jeden ztracený puk znamenal únik právě navrátivšího se vítkovického Romana Půčka, který vyrovnal. Do kabin podruhé odcházeli přesto spokojenější domácí. To když v 38. minutě Hlava zavezl puk do útočného pásma, zleva nahrál Ondřeji Kašemu, který ke dvěma svým asistencím přidal i vstřelený gól.

Ve třetí třetina poslal Litvínov do dvoubrankového trháku Nicolas Hlava, který propálil Klimeše v 50. minutě. Vítkovice ještě snížily zásluhou Claireauxe, který využil zmatku před Tomkovou brankou. Navzdory velkému tlaku Vítkovic už diváci na Zimním stadionu Ivana Hlinky branku neviděli a chemici tak získali všechny tři body. O konečném postavení v play off tak rozhodne poslední kolo, které je na plánu v neděli.


Sestřih