Zápasy 22. 02. 2024, Klub

Litvínov po gólové přestřelce veze tři body z Českých Budějovic

HC VERVA Litvínov si vypracoval v průběhu utkání luxusní šestibrankový náskok, ale nakonec z předehrávky 48. kola bylo ještě drama. Severočeši mají kromě tří bodů ještě obrovskou radost z návratu kapitána Matúše Sukeľa!

48. kolo, 22.02.2024, České Budějovice, Budvar aréna
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
4 7
  • Třetiny

    0:2, 2:4, 2:1
  • Střely na branku

    48:20
  • Vyloučení

    3:5
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    6057

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    0:6, 2:6

  • Rozhodčí

    Hribik, Ondráček – Kajínek, Zíka

  • Sestava domácích

    Hrachovina (35. Strmeň) – Štencel, Pýcha, Doudera, Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Vráblík – Ordoš, Kondelík, Gulaš – Přikryl, Harris, Kubík – Simon, Pech, Vopelka – Toman, Koláček, Valský.

  • Sestava hostů

    Tomek – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel, Šalda – Kudrna, Sukeľ, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Kirk, Gut, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.


Reportáž

Vstup do utkání vyšel chemikům doslova na jedničku a celý tým jako by svým pohybem na ledě slavil tolik vyhlížený návrat svého kapitána Matúše Sukeľa.

V osmé minutě našlo bratrské duo Kašů přihrávkami Nicolase Hlavu, který ranou z první napálil přesně nad levé rameno Hrachoviny. V aktuální sezóně skóroval už podvacáté. O slovo se v 11. minutě přihlásil také nejlepší střelec Chezy Petr Koblasa, který chytrou a efektní akcí v početní výhodě vstřelil svůj letošní už 22. gól a zdvojnásobil náskok svého mužstva.

Koncert žlutočerných barev pokračoval. V pohodě hrající Ondřej Kaše našel při své střele z 22. minuty i trochu toho potřebného štěstíčka a zapsal svou první branku v tomto utkání. V polovině utkání mohl ještě náskok navýšit Andrej Kudrna, ale jeho střela skončila těsně nad. Naštěstí nemusel smutnit dlouho, protože v 33. minutě Liam Kirk vstřelil už čtvrtý gól hostujícího týmu. Aby toho na České Budějovice nebylo málo, přišla 35. minuta. Nejprve druhý gól v duelu Ondřeje Kašeho potvrdil videorozhodčí, aby o pouhých 12 sekund později svůj návrat do soutěžního utkání oslavil kapitán Matúš Sukeľ šestou trefou Litvínova.

Motor ale nesložil zbraně a do druhé sirény dvakrát korigoval. Nejprve v 36. minutě využil porušení postupu vhazování a uděleného dvouminutového trestu pro Severočechy Štencl, aby o minutu později druhou trefu Motoru zapsal do statistik Jakub Valský. A jak druhou část zakončil, tak tu třetí začal. Ve 48. minutě snižoval Kondelík a na sklonku 50. minuty domácí kapitán Gulaš. A drama bylo na světě.

Ale tři body se nakonec spravedlivě stěhovaly na sever Čech. Pojistku do prázdné brány přidal David Kaše a pečetil výhru Litvínova.

Sestřih