Zápasy 16. 02. 2024, Redakce

Chemici v dramatickém závěru uhájili tři body z Mladé Boleslavi

HC VERVA Litvínov zahájil náročný venkovní trojboj nejlépe, jak mohl. A to tříbodovou výhrou na ledě Mladé Boleslavi. (foto: Jan Pavlíček)

45. kolo, 16.02.2024, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
2 3
  • Třetiny

    1:2, 0:1, 1:0
  • Střely na branku

    27:26
  • Vyloučení

    7:7
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    3011

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 18. Pyrochta (Lantoši), 58. O. Roman (Lantoši)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 12. Kirk (Jaks), 15. O. Kaše (D. Kaše), 38. Kudrna (Demel, Czuczman)

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2, 1:3, 2:3

  • Rozhodčí

    Šír, Úlehla – Frodl, Špůr

  • Sestava domácích

    Růžička – Pyrochta, Bernad, Jánošík, Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Čech – Skalický, Roman, Lantoši – Dvořáček, Järvinen, Rohdin – Krivošík, Malát, Hradec – Pitule, Fořt, Stránský.

  • Sestava hostů

    Zajíček – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel, Šalda – Kudrna, Kirk, Abdul – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Maštalířský, Gut, Zygmunt – Jurčík, Havelka.


Reportáž

Chemici vstoupili do utkání aktivně, za což byli odměněni potrestanými fauly soupeře. Ve 12. minutě Liam Kirk proměnil dvojnásobnou přesilovku. Tři minuty nato se prosadil výstavní střelou kapitán Severočechů Ondřej Kaše, a Verva tak vedla o dvě branky. Nicméně i domácí ukázali, že dokáži využít své nabídnuté početní výhody, a tak Pyrochta po několika tečích slavil snížení na rozdíl jediného gólu. Do kabin tedy po dvaceti minutách odcházeli spokojenější Litvínovští.

Druhou třetinu kouskovala častá vyloučení na obou stranách. Hra tak neměla spád, ale diváci ve ŠKO ENERGO Aréně viděli vyrovnaný boj. A když ve 36. minutě Gewiese nevyužil Malátovy pobídky, znovu se o slovo přihlásilo otřepané nedáš-dostaneš. Litvínovu ve 38. minutě vrátil dvoubrankové vedení šikovnou tečí Demelovy střely Andrej Kudrna. Krátce po vstřelené brance se o slovo přihlásily i rozvířené emoce. Pitule poslal k ledu Nicolase Hlavu, kterého se jako správný parťák jal bránit Kristaps Zile! Souboj skončil pětiminutovými tresty za bitku, ale Zile jako iniciátor odplaty si připsal o malý trest navíc. Domácí tak třetí třetinu rozehrávali v početní převaze.

Tu ale nevyužili. Třetí třetina se dá jednoduše charakterizovat jako bojovná. Chemici bezpečně hlídali dvoubrankový náskok a už už se zdálo, že jej ukočírují do poslední vteřiny. Ale necelé tři minuty před třetí sirénou se najednou ze zápasu stalo hotové drama! Roman snížil na rozdíl jediné branky a 30 vteřin před koncem třetí třetiny Litvínov vyfasoval menší trest. Bruslaři tak vrhli veškeré síly do útoku, odvolali Růžičku a bušili do čtyř statečných v šesti. Litvínov si ale velecenné tři body utéct nenechal, a venkovní trojboj zahájil plným bodovým ziskem.

Sestřih