Zápasy 04. 02. 2024, Redakce

I počtvrté v duelu s Libercem zvítězil domácí celek

V duelu s Libercem chemici dokázali smazat dvoubrankový náskok, ale následující trhák domácích Tygrů už odčinit nedokázali.

43. kolo, 04.02.2024, Liberec, Home Credit Arena
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
6 2
  • Třetiny

    2:0, 1:2, 3:0
  • Střely na branku

    34:18
  • Vyloučení

    5:7
  • Využití

    3:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    7286

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 8. Galvas (Flynn, Filippi), 17. Rychlovský (Filippi), 37. Faško-Rudáš (Filippi, McCoshen), 49. Faško-Rudáš (Filippi, Melancon), 54. Filippi (Rychlovský), 55. Birner (Šír)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 26. Zygmunt (Kirk), 26. Koblasa (Jaks)

  • Rozhodčí

    Hribik, Mejzlík – Kajínek, Lhotský

  • Sestava domácích

    Král – McCoshen, Melancon, Knot, Budík, Ivan, Galvas, Derner – Rychlovský, Filippi, Faško-Rudáš – Flynn, Najman, Hawryluk – Birner, Bulíř, Klima – Vlach, Šír, Zachar.

  • Sestava hostů

    Zajíček – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel, Šalda – Kudrna, Jícha, Zygmunt – Hlava, Kaše, Koblasa – Maštalířský, Kirk, Abdul – Slavík, Havelka.


Reportáž

První třetina patřila domácím. Šimon Zajíček odolával do poloviny osmé minuty, kdy jej překonal Tomáš Galvas, který byl zcela nehlídaný v přebrankovém prostoru a umístil svou střelu do protipohybu litvínovského gólmana. Druhou branku přidali domácí v přesilovce díky teči Jakuba Rychlovského.

Do druhého dějství žlutočerní vstoupili o poznání lépe a odměněni byli rychlými dvěma brankami v rozmezí necelé jedné minuty. Nejprve přečíslení tří na jednoho zakončil Pawel Zygmunt, aby pak VERVA pokračovala ve tlaku a vykoledovala si přesilovou hru. Tu střelou přímo pod víko využil Petr Koblasa. Hrál se i nadále pro oko diváka atraktivní hokej nahoru - dolů s vyrovnanými šancemi na obou stranách. Do kabin ale po 40 minutách zamířili spokojenější domácí, když v úvodu 37. minuty Faško-Rudáš vrátil svým barvám vedení.

Ve třetí třetině se domácí dostali rychle do tempa, neboť se Litvínovští provinili dvěma přestupky proti pravidel v krátké době po sobě a druhý přestupek už byl potrestán, Faško-Rudáš přidal druhý gól. A opět v početní nevýhodě chemici inkasovali i pátou branku, to ke čtyřem asistencím přidal Tomáš Filippi i gól. Poslední slovo měli nakonec znovu domácí, když v 55. minutě ihned po buly liberecký kapitán Birner uzavřel účtování tohoto utkání.

Sestřih