Zápasy 10. 12. 2023, Kamila Stříteská

Z ledu lídra veze Litvínov tři body!

Před reprezentační přestávkou se litvínovští hokejisté vydali na led aktuálního lídra soutěže do Pardubic. Na góly se čekalo do druhé třetiny, ve které si Verva vytvořila dvoubrankový náskok. V závěrečné dvacetiminutovce se sice podařilo domácím snížit, Litvínov si ale pojistil vítězství trefou do prázdné branky. Premiérový gól v černožlutém dresu zaznamenal Tomáš Urban.

27. kolo, 10.12.2023, Pardubice, enteria arena
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
2 4
  • Třetiny

    0:0, 0:2, 2:2
  • Střely na branku

    48:25
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    9498

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 47. Říčka (Cienciala), 47. A. Musil (Čerešňák, T. Dvořák)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 28. Urban, 32. Šalda (Hlava, Urban), 41. Maštalířský (Koblasa, Abdul), 60. Koblasa (Jícha)

  • Průběh zápasu

    0:3, 2:3, 2:4

  • Rozhodčí

    Jeřábek, Vrba - Lhotský, Hnát

  • Sestava domácích

    Will (Klouček) – T. Dvořák, Čerešňák, Kolář, Košťálek, Bučko, Hrádek, Švec – Cienciala, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Říčka, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček (A), Paulovič.

  • Sestava hostů

    Zajíček (37. Tomek) – Baránek, Demel (A), Czuczman, Zeman, Zile, Baláž, Šalda – Kudrna (C), Jícha, Koblasa – Maštalířský, Kirk, Abdul – Urban, Slavík, Hlava (A) – Válek, Zygmunt, Havelka.


Reportáž

Velice rychlý a pohledný hokej byl k vidění v první třetině, která však branku nepřinesla. Šanci otevřít skóre utkání měli domácí ve 14. minutě, když Hyka pálil z pravého kruhu a Šimon Zajíček nestačil zareagovat, kotouč proletěl na mantinel, odkud to zkoušel ještě Sedlák, ale o jeho pokus se postaral gólman Vervy. Na konci první části si domácí zahráli přesilovou hru, ve které se Dynamu gólově uspět nepodařilo, a tak byl stav po první třetině 0:0.

V úvodu druhé třetiny se v obrovské šanci objevil domácí Cienciala, gólovou radost mu však doslova ukradl Šimon Zajíček, který se rychle přesunul k levé tyči a dokázal vyrazit puk míří co odkryté části klece! Ve 27. minutě se diváci dočkali úvodní branky, ovšem radovala se Verva. Tomáš Urban si připsal svůj premiérový gól za Litvínov a navíc proti svému bývalému zaměstnavateli, když z mezikruží propálil Willa nad vyrážečkou - 0:1. Na konci následného oslabení znovu chemici vystrčili své růžky. Jícha společně s Andrejem Kudrnou se dostali do přečíslení, ale v koncovce zakročil gólman Dynama bezchybným zákrokem. O pár minut později se však Litvínovští dostali do dvoubrankového vedení. Po vyhraném vhazování se puk dostal k Radimu Šaldovi, který vystřelil, kotouč se na cestě do branky třikrát odrazil a k překvapení všech skončil v sítí - 0:2! Vzápětí mohlo Dynamo snížit, když si před Zajíčkem dobře počínal Sedlák, k němuž se dostal odražený kotouč, ale gólman Vervy si jeho pokus z bezprostřední blízkosti zvládl pokrýt. Šance střídala šanci, a tak není divu, že přišla další nebezpečná situace domácích. Puk se po střele od modré čáry podivně odrazil a při následném zkoumání bylo zjištěno, že se dostal do branky z boku dírou kolem levé tyčky. Při následném zákroku se však do té doby vynikající Šimon Zajíček zranil a musel ho v brankovišti vystřídat Matej Tomek. Ten po chvíli lovil puk ze své sítě, branka ovšem nemohla být uznána pro jasné zahrání vysokou holí. Po 40 minutách vyhrávala Verva nad Pardubicemi o dvě branky. 

Na začátku třetí třetiny se Litvínovu podařilo využít zbytek přesilové hry z konce druhého dějství. Matěj Maštalířský stál na správném místě a z prostoru mezi kruhy nekompromisně poslal puk do sítě domácích - 0:3! Ve 46. minutě si však početní převahu zahráli domácí a tentokrát trestali. Robert Říčka vyslal z levého kruhu tvrdou ránu z první, která zapadla k Tomkově levé tyči - 3:1. O 23 sekund později bylo zaděláno na drama. Z vrcholu kruhu vystřelil Peter Čerešňák a jeho střelu tečoval nad rameno Mateje Tomka Adam Musil - 2:3Domácí tak bleskově snížili na rozdíl jediné branky. V 53. minutě měly Pardubice ideální příležitost skórovat, když se Litvínov provinil nedovoleným zákrokem a domácí tak měli další přesilovou hru. Oslabení však chemici přečkali bez gólové újmy a nadále si tak drželi těsné vedení. Do závěrečné minuty pak domácí trenéři odvolali brankáře Pardubic a pokoušeli se prosadit se šesti hráči v poli. Po následném oddechovém času domácích se chemikům podařilo poslat puk do prázdné branky zásluhou Petra Koblasy - 2:4. Z napínavého klání si nakonec celý bodový zisk odváží Verva!

Sestřih

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Aleš Krátoška

Musím říct, že Litvínov šel na hranici svých možností, gratulujeme soupeři za dnešní výkon. Vstup do zápasu nám nevyšel podle představ, nicméně jsme nakonec ze stavu 0:3 sahali po bodu. Pomohli jsme si v jedné přesilovce, ale ze šesti početních výhod je to pro nás málo. V zápasech teď máme určité pasáže, kdy ze hry vypadáváme. Na druhou stranu jsme měli 48 střel, koncovka teď není taková, měli bychom dát víc než dva góly. Hned v pondělí letíme do Finska, v úterý hrajeme další zápas v Lize mistrů, na to se teď připravíme.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Jsme extrémně rádi za dnešní výhru a cenné tři body především v sestavě, s jakou jsme přijeli. Na každé utkání se samozřejmě připravujeme tak, že je mi jedno, kdo v sestavě je. Kluci odvedli výkon s až extrémním nasazením na hranici svých sil a možností. Zaslouženě si sebrali tři body. První gól byl po výborném forčekingu, druhý po buly trochu se štěstím a třetí z přesilové hry. Je pravda, že domácí potom nakopl opačně gól v našem oslabení. Pak tam bohužel prošel jeden nahozený puk obráncem po teči, na což jsme se připravovali. Domácí měli extrémní tlak, který jsme ustáli. Poděkování patří dnes klukům od obou gólmanů až po posledního hráče.

Fanshop