Zápasy 06. 10. 2023, Daniel Tichý

Sedm v řadě! Chemici zvládli derby a z Karlových Varů vezou tři body

Hokejisté Litvínova jedou dál na vítězné vlně. Dnes dokázali v podkrušnohorském derby přehrát Karlovy Vary a vezou z jejich ledu tři body za výhru 4:1. O branky v litvínovském dresu se postarali Ondřej Jurčík, Janis Jaks, Petr Koblasa a Marek Baránek.

8. kolo, 06.10.2023, Karlovy Vary, KV Arena
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
1 4
  • Třetiny

    1:2, 0:2, 0:0
  • Střely na branku

    45:36
  • Vyloučení

    2:3
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5477

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 14. Mikyska (O. Beránek, Černoch)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 3. Jurčík (Havelka, Demel), 9. Jaks (D. Kaše), 24. Koblasa (Hlava), 28. Baránek (D. Kaše)

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2, 1:4

  • Rozhodčí

    Jeřábek, Jaroš – Hynek, Hnát

  • Sestava domácích

    Frodl – Plutnar, Huttula, Havlín, Dlapa, Pulpán, Stříteský, Mikyska – Hladonik, Černoch, Beránek – Rachůnek, Gríger, Kangasniemi – Redlich, Jiskra, Zetterberg – Koffer, Kofroň, Procházka.

  • Sestava hostů

    Zajíček – Zile, Demel, Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna, Sukeľ, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Válek, Kirk, Abdul – Jurčík, Gut, Havelka.


Reportáž

Litvínovští znovu ukázali výborný start do utkání. Ve třetí minutě sice nejdříve minul Abdul, ale o pár sekund později se hosté mohli radovat. Zpoza kruhu otevřel gólový účet zápasu Ondřej Jurčík a karlovarský brankář se za ránou pouze stačil ohlédnout - 0:1. V deváté minutě bylo pro litvínovské ještě veseleji. Dělovkou od modré čáry využil přesilovou hru Janis Jaks a Verva se tak dostala do dvoubrankového vedení - 0:2! Minutu na to mohl být náskok třígólový. Rozehrávku Energie zachytil Matúš Sukel', který se řítil sám na Dominika Frodla. V koncovce však přestřelil karlovarskou svatyni. V minutě čtrnácté se mohl poprvé radovat stadion domácích. Dalimil Mikyska si počkal na vhodný okamžik a ve správnou chvíli vyslal dělovou ránu, která zapadla do litvínovské brány - 1:2!

I druhou část začali lépe hosté. Hned po čtyřech minutách se znovu dostali do dvoubrankového vedení. Do úniku dva jednoho se vydal Nicolas Hlava s Petrem Koblasou. První jmenovaný potáhl kotouč a počkal si střelce gólu, před kterým zůstala částečně otevřená brána a šikovný snajpr v koncovce nemýlil - 1:3! Minutu na to se dvakrát za sebou zaskvěl hostující brankář Zajíček, který nejdříve vychytal Rachůnka a poté Redlicha. A jak se praví - nedáš, dostaneš. O tři minuty později se David Kaše se prokličkoval až do pásma a předal puk Marku Baránkovi, který střelou z mezikruží navýšil vedení chemiků - 1:4! V polovině utkání předvedl fair-play gesto David Gíger, který odvolal faul na svoji osobu. V minutě šestatřicáté byl blízko snížení Vít Jiskra, který zůstal sám mezi kruhy, odkud se mu nepodařilo překonat maskovaného muže chemiků. Chvíli na to Ondřej Beránek manipuloval s kotoučem a nakonec si našel vhodnou pozici. O puk se pak strhla mela v předbrankovmé prostoru, když kotouč vyjel na volného Havlína, jehož střela z vrcholu kruhu skončila v náruči Šimona Zajíčka.

Ze startu třetí periody začali lépe domácí. Hned po půl minutězůstal na kruhu úplně volný Jiří Černoch, který se do střely příliš opřel a poslal puk vysoko nad litvínovskou bránu. Pátou branku litvínovského týmu mohl přidat v polovině třetí části Liam Kirk, ale bohužel netrefil branku. A znovu, osm minut před koncem, měli domácí velkou šanci na snížení. Na tři pokusy se Karlovarští pokoušeli dobýt bránu Zajíčka, ale ani Jan Hladonik, který stál s kotoučem přímo u branky nedokázala uklidit puk za brankovou čáru. Poté se ke střele dostal i domácí Beránek, Zajíček ale hosty znovu podržel.

Chemici tak po dalším dobrém výkonu zapisují sedmou výhru v řadě. Další zápas je na programu v neděli, kdy Verva od 17:30 hostí České Budějovice.

Sestřih

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Václav Eismann

Konečný výsledek nás samozřejmě mrzí. I kvůli tomu, že utkání se hrálo ve výborné atmosféře, kterou fanoušci vytvořili. Na druhou stranu je potřeba říct, že vítězství Litvínova je naprosto zasloužené, protože byl v utkání lepším týmem, měl lepší pohyb, osobní souboje. Podal vysoce organizovaný výkon, na který jsme nenašli žádný recept, jak se gólově dotáhnout, abychom se trošku nakopli. Myslím, že soupeř po celou dobu utkání kontroloval a na rozdíl od nás proměňoval šance.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

David Kočí

Z naší strany to byl povedený zápas po všech stránkách. Ze začátku, když tam soupeř nějaké šance, nám pomohl gólman, potom jsme si pomohli přesilovkou na 2:0. Hlavně se nám líbilo, že za stavu 4:1 jsme hráli zodpovědně dozadu. Soupeř samozřejmě tlačil, snažil se vývoj zápasu změnit, ale myslím si, že jsme hráli v obranné zóně zodpovědně, drželi jsme si pozice a snažili se jako celý tým nepouštět soupeře do nějakých tutových šancí. Tým ukázal zodpovědnost i při třígólovém vedení.

Fanshop