Zápasy 22. 08. 2023, Kamila Stříteská Ströer

Litvínov znovu úspěšný! Kladno porazil i napodruhé

Ve čtvrtém přípravném zápase narazil Litvínov v odvětě znovu na kladenské Rytíře. Gólová aktivita chemiků a dobrý výkon Zajíčka nedaly Kladnu žádnou šanci, a tak i ve druhém vzájemném utkání si pomyslný tříbodový zisk připsala Verva.

4., 22.08.2023, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
4 1
  • Třetiny

    1:0, 2:1, 1:0
  • Střely na branku

    33:26
  • Vyloučení

    4:4
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    749

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 6. Maštalířský (Helt), 24. Zeman (Kudrna, Zile), 40. Gut (Abdul, Zile), 42. Zile (Hlava)

    Branky a nahrávky Rytíři Kladno: 27. Beran (Sideroff, Vimmer)

  • Průběh zápasu

    1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 4:1

  • Rozhodčí

    Petružálek, Jaroš – Ondráček, Pěkný

  • Sestava domácích

    Zajíček  – Strejček, Zile, Jaks, Czuczman, Zeman, Demel – Koblasa, Sukel', Kudrna – Hlava, Gut, Abdul – Maštalířský, Helt, Vopat – Havelka, Jurčík, Zygmunt

  • Sestava hostů

    Brízgala  – Hejda, Dotchin, Ticháček, Martenet, Slováček, Veber – Jarůšek, Sideroff, Kusý – Bláha, Pytlík, Procházka – Melka, Babka, Beran – Vimmer, Kouba


Reportáž

První větší šance prvního dějství patřila 6. minutě, kdy se před kladenským gólmanem zjevil Filip Helt, jehož střela švihem nenašla cestu do hostující sítě. Na úvodní branku se tak čekalo do 16. minuty, kdy si do pravého kruhu nabruslil Matěj Maštalířský a otevřel gólový účet utkání - 1:0. Závěr třetiny okořenila menší rvačka mezi Strejčkem a kladenským Dotchinem, který na hranici pravidel atakoval Pawla Zygmunta. 

V aktivním tempu nastoupila Verva i do prostřední části. Už po několika málo sekundách se do velké šance dostal Matúš Sukeĺ, ale střelou z kleku na Brízgalu nevyzrál. Ve 24. minutě už byli chemici úspěšní. Z mezikruží propálil brankáře Rytířů přesnou střelou k tyči Denis Zeman, čímž poslal Vervu do dvoubrankového vedení - 2:0. Odpověď Kladna přišla po třech minutách. Matěj Beran svou pohotovou střelou nedal Zajíčkovi žádnou šanci - 2:1. V poslední minutě druhé třetiny však Litvínov využil přesilovou hru a znovu odskočil na rozdíl dvou gólů. Po Abdulově ráně se k odraženému puku dostal Michal Gut, který v leže doklepl puk do hostující sítě - 3:1.

A jak Litvínov skončil druhou třetinu, tak stejně povedeně začal závěrečnou dvacetiminutovku. Z levého kruhu ostře vypálil Kristaps Zile a jeho rána skončila až v síti Kladna - 4:1. V 53. minutě přednesl svou samostatnou akci litvínovským fanouškům dobře známý Richard Jarůšek, ale střelou zblízka domácího brankáře nepřekonal. Vedení si chemici pohlídali až do závěrečné sirény a připsali si tak třetí výhru v letošní přípravě.

Rozhovor s hlavním trenérem Karlem Mlejnkem

Sestřih