Filip Helt se zotavil z dlouhého zranění kolena a bude mít možnost se rozehrát v Sokolově. Další útočník, Marek Berka, naopak změní dres v druhé nejvyšší soutěži. Ze Sokolova se přesouvá do Litoměřic. Do Sokolova míří ještě Marek Slavík, který dosud mohl nastupovat za Slavii. Ve všech případech se jedná o střídavé starty.

Z kádru litoměřického Stadionu má směrem do extraligy vyřízený také střídavý start Josef Jícha. Za Vervu může stejným způsobem hrát také trojice Jaromír Kverka (Sokolov), Ondřej Smetana (Vsetín) a Justin Lemcke (Poruba).

„Se Sokolovem jsme se dohodli, že u nás již nebude pokračovat brankář Michajlov. Po návratu Mateje Tomka máme tři kvalitní vlastní brankáře. Naopak jsme si pro střídavý start domluvili Jaromíra Kverku. Zkušený útočník je aktuálně druhý nejproduktivnější hráč celé Chance ligy (47 bodů ve 40 zápasech) a my budeme mít možnost ho využít, když na to přijde,“ přiblížil pozadí některých změn generální ředitel Pavel Hynek. „Jednali jsme také o návratu Richarda Jarůška pod Krušné hory. Hráč dal nakonec přednost Ostravě a rozhodl se pro Vítkovice,“ dodává.

U všech střídavých startů hraje důležitou roli datum 15. února. „Pokud hráč se střídavým startem odehraje po tomto datu jediné utkání v extralize, nesmí už nastoupit v nižší soutěži. A to platí i pro hráče, kteří jsou registrovaní v jiném klubu a mají starty například k nám do Litvínova,“ vysvětlil generální ředitel.

Závěrem Pavel Hynek udělal ještě výčet litvínovské soupisky: „Do závěru sezóny máme k dispozici brankáře Godlu, Tomka a Zajíčka a do obrany 10 beků, plus Smetanu a Lemckeho na případnou výpomoc. V útoku je to 16 hráčů, střídavé starty Válka, Jíchy a Kverky a pod smlouvou máme ještě juniory Slavíka s Vopatem. Za áčko už navíc nastupuje také další junior Danielčák. Věřím, že závěr sezóny zvládneme a postoupíme do předkola play off.“

Aktuální soupiska Litvínova:

Brankáři: Godla, Tomek, Zajíček
Obránci: Baláž, Demel, Freibergs, Jaks, Kolář, Strejček, Šalda, Wesley, Zeman, Zile (Lemcke, Smetana)
Útočníci: Abdul, Berka, Estephan, Fronk, Gut, Havelka, Helt, Hlava, Jurčík, Kudrna, Stehlík, Straka, Stránský, Sukeľ, Zdráhal, Zygmunt (Jícha, Kverka, Válek + junioři Danielčák, Slavík, Vopat)