HC Verva Litvínov

Vervě se po odvolání Vladimíra Růžičky začalo velmi dařit, když dokázala z pěti utkání získat dvanáct bodů za tři tříbodové výhry, za jednu výhru v prodloužení a jeden bod získala v zápase s Kladnem, ve kterém Litvínov prohrál až v nastaveném čase. Chemiky může prohra s Kladnem hodně mrzet, jelikož v utkání vedli už 2:0 a do konce utkání zbývaly pouhé tři minuty. Tým ze středních Čech ale dokázal srovnat a získat bonusový bod v prodloužení. V posledním utkání před reprezentační přestávkou přivítala Verva na svém ledě Karlovy Vary v Podkrušnohorském derby. Litvínov dokázal utkání vyhrát a dokráčel si pro výhru 5:3. Chemici se nachází momentálně na dvanáctém místě se ziskem jednadvaceti bodů a mají dvoubodový náskok na poslední Kladno. Nejproduktivnějším hráčem Litvínova je Giorgio Estephan se sedmnácti kanadskými body za čtyři branky a třináct asistencí.

Mounfield HK

To východočeští hokejisté jsou na tom lehce lépe. Nachází se na sedmém místě se ziskem šestadvaceti bodů. Jejich forma v posledních utkáních je jak na houpačce a střídají prohry a výhry. Mountfield už na rozdíl od Severočechů odehrál jedno utkání po reprezentační pauze. A to v rámci Ligy mistrů na ledě Färjestadu, kde Hradec Králové vedl ve druhé třetině 3:1, ale Švédové utkání otočili a zvítězili 3:4. Poslední utkání v extralize odehrál Mountfield na domácím ledě proti Kometě Brno a v poklidu zvítězili v poměru 5:1. Nejproduktivnějším hráčem domácích je Jakub Lev s osmnácti body za šest branek a dvanáct asistencí.

Poslední vzájemný zápas

V sedmém kole této sezóny se Verva radovala z vítězství 3:2, kdy otočila utkání ve třetí třetině, ve které vstřelila tři branky. Postupně se trefili dvakrát Kudrna a Stránský.