Vítězná vlna Litvínova

Litvínovští zažívají ke konci tohoto kalendářního roku parádní formu. Chemici dokázali zvítězit čtyřikrát za sebou, když postupně porazili Vítkovice, Spartu Praha, Liberec a v posledním utkání před Vánoci také České Budějovice. Žlutočerní se touto sérii posunuli na jedenácté místo a na dvanácté Karlovy Vary mají náskok čtyř bodů. Jen jeden bod svěřencům Karla Mlejnka chybí na osmý Hradec Králové. 

Poslední utkání v Českých Budějovicích Verva ovládla v poměru 5:2. Velkou zásluhu na tom měl i útočník Šimon Stránský, který si připsal dvě asistence a díky tomu se dostal na první místo litvínovského bodování o bod před Giorgia Estephana. Nejlepším střelcem týmu a také celé extraligy zůstává Andrej Kudrna, ten dostal puk za záda brankářů šestnáctkrát. „V dnešním utkání byly velké emoce na obou stranách. Zápas rozhodly góly v rovnovážném stavu 5na5. Váha utkání pro oba týmy byla velká, proto tolik nervozity a emocí“, zhodnotil vypjaté utkání na jihu Čech trenér Vervy Karel Mlejnek.

Špatná forma Kladna

To kladenští to mají úplně opačně než Verva. V posledních šesti utkání dokázali zvítězit pouze jednou, když si na domácím ledě poradili s Karlovými Vary, které porazili v poměru 4:1. Poté se jim povedlo získat ještě jeden bod za prohru v prodloužení na ledě Komety Brno. Rytíři jsou na posledním místě tabulky, se ziskem devětadvaceti bodů. Na třinácté místo, které znamená záchranu v Extralize ztrácí čtyři body. Na místo zaručují play off je to bodů šest. 

V posledním utkání před Vánoci hostilo Kladno Hradec Králové, a zápas prohráli 3:6. U všech třech branek byl veterán Tomáš Plekanec, ten jednu branku vstřelil a na dvě nahrál. Zároveň je nejproduktivnějším hráčem svého týmu, když získal třiadvacet bodů. Nejlepším střelcem je Adam Kubík s devíti branky.“ Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře. Dostali jsme gól a neměli jsme vůbec žádný pohyb. Bohužel nám ve hře pořád chybí trocha obětavosti. V místě, na kterém se nacházíme, bych od týmu očekával trochu víc v tomhle směru“, posteskl si po utkání s Hradcem Králové trenér Rytířů Pavel Skrbek.

Sestavy z posledního utkání

Zajíček – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Šalda, Wesley – Kudrna, Sukeľ (C), Válek – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Jurčík, Zygmunt – L. Stehlík, Gut, Berka.

Bow – Dotchin, Kehar, Sotnieks, Slováček, Babka, Cibulskis – Kubík, Plekanec, Brodecki – Bláha, Indrák, Procházka – Jágr, Filip, Michnáč – Melka, Zikmund, Pytlík – Beran.

Vstupenky na zápas

Pokladny se otevřou dvě hodiny před startem utkání, tedy ve 13:30. Vstupenky můžete zakoupit také online zde