Verva má za sebou šňůru tří domácích zápasů v řadě, ze kterých vytěžila 3 body za premiérovou výhru v nové sezóně. Stalo se tak v neděli, kdy pod dohledem kamer ČT Sport chemici otočili nepříznivý stav zápasu s Hradcem Králové. Po nevýrazném výkonu v prvních dvou třetinách prohrávali černožlutí 0:2, ve třetí části ale dokázali zvrátit průběh utkání na konečných 3:2. "Do třetí periody jsme šli s tím, že nemáme co ztratit a malinko jsme změnili hru. Okamžitě se nám povedlo snížit na 1:2 a tím jsme ožili. Najednou jsem viděl na těch hráčích, že máme lepší pohyb a lehkost," hodnotil povedený obrat v zápase trenér Vladimír Růžička.

V úterý začala chemikům série tří venkovních zápasů. V podkrušnohorském derby zdolali karlovarskou Energii na jejím ledě poměrem 4:1. Po bezbrankové první třetině vyšel Vervě vstup do druhé části, hned v úvodu otevřel skóre zápasu povedeným golfákem Matúš Sukeľ, chvíli na to s přispěním teče domácího hráče skóroval americký obránce Josh Wesley, který tak ve svém druhém zápase za Litvínov zaznamenal premiérovou extraligovou trefu. Ještě ve druhé třetině sice snížil domácí Gríger, za Energii to však byl jediný kontr. Naopak ve třetí části navýšil vedení hostů prvním extraligovým gólem 20letý útočník Michal Gut, který pohotově dorazil vyraženou střelu Nicolase Hlavy. Na konečných 4:1 upravil těsně před koncem trefou do prázdné branky Šimon Stránský. "Myslím, že jsme dnes hráli docela dobře v útočném pásmu i jsme se drželi hodně na puku. Na rozdíl v některých zápasech, které jsme v poslední době odehráli. Je to trochu vidět na hráčích, že si malinko více věří. Můžu poděkovat mužstvu za obrovskou bojovnost a vynikající výkon našeho gólmana," kvitoval po úterním zápase Vladimír Růžička. 

Z kabiny Litvínova

Nejlepším střelcem chemiků je 6gólový Andrej Kudrna. Jeho dvorním nahrávačem je se 6 asistencemi Giorgio Estephan. Mezi obránci je nejproduktivnější Kristipas Zile (1+3). Týmovému Radegast indexu vládne Radim Šalda, který zblokoval už 16 střeleckých pokusů soupeře. Výbornými výkony se v brankovišti prezentuje Šimon Zajíček, který po sedmi zápasech drží úspěšnost zákroků 93 %. V utkání s Karlovými Vary byl bolestivě zasažen obránce Jan Strejček, který si odnesl nepříjemného koňara. Měl by být však brzy v pořádku.

Páteční soupeř

Brněnská Kometa v začátku nového extraligového ročníků střídá lepší zápasy s horšími, po sedmi zápasech se s 10 body drží na sedmé příčce tabulky. V posledních dvou utkáních dokázala porazit Hradec Králové 4:0 a v úterý zvítězila v Plzni 4:3 po prodloužení. 

Z kabiny Komety

Brno před sezónou obměnilo značnou část svého kádru. Odešli například Daniel Rákos (Pardubice), David Ostřížek (Prostějov), Michal Krištof (Vladivostok) nebo Tomáš Bartejs (Karlovy Vary). Největší ztrátou je však bezesporu odchod útočníka Petera Muellera do Vítkovic. Naopak kádr Komety posílili Tomáš Kundrátek (Třinec), Radek Koblížek (KooKoo), Adam Zbořil (Mladá Boleslav), Jakub Flek (Karlovy Vary) nebo čerstvá posila z Finska Tomi Sallinen. Z kádru Vervy se do Brna přesunul obránce Marek Hrbas, zadní řady Komety posílil také exlitvínovský obránce Jan Ščotka, který se po roce ve finském Jyväskylä vrátil do české nejvyšší soutěže.

Produktivitě Komety vládne 7gólový střelec Luboš Horký (7+3), druhý v pořadí Petr Holík má na svém kontě jednu branku a 6 přihrávek. V brankovišti se pravidelně střídají Marek Čiliak a Dominik Furch, oba mají úspěšnost zákroků více než 93 %. 

V loňské sezóně jsme Kometu porazili pouze jednou ze čtyř vzájemných zápasů, v tom posledním poměrem 5:1. Který tým prodlouží aktuální vítěznou sérii na tři zápasy? To se dozvíme v pátek od 18:00.


Sledujte naše nové účty na sociálních sítích: