Ondřej Kaše hokejově vyrostl v rodné Kadani, v dorosteneckých letech přestoupil do nedalekého Chomutova. S Piráty si zahrál jeden rok v nejvyšší soutěži, po němž byl draftován Kačery z Anaheimu z 205. místa v sedmém kole.

Na debut za mořem si počkal až do roku 2015, kdy se představil v AHL v dresu kalifornského San Diega. O rok později již válel v dresu Anaheimu – jako nováček si v nejprestižnější soutěži světa připsal 15 bodů v 53 zápasech. Celkem v NHL odehrál 258 zápasů s celkem 124 body za 57 gólů a 67 asistencí. Oblékl dresy Anaheimu, Bostonu, Toronta a naposledy Caroliny Hurricanes. „ Litvínov byl pro mě volbou číslo jedna. Měl jsem i jiné nabídky, ale nedávaly mi smysl. Chtěl jsem si zahrát s bráchou a také jsem chtěl být blíže domovu,“ říká Ondřej Kaše. „Lákala mě možnost vžít se do role lídra a pomoci týmu do vyšších pater tabulky,“ dodává.

„Jsem nesmírně šťastný, že Ondra bude součástí týmu. Jsem přesvědčený, že mužstvu dodá potřebnou kvalitu na všech úrovních. Průměr téměř půl bodu na zápas v NHL je toho důkazem. Těším se na spolupráci,“ říká hlavní trenér A-týmu Karel Mlejnek. „Všichni pevně věříme, že Ondrovi zdraví dovolí, aby se plnohodnotně vrátil k hokeji. V takovém případě v něm Litvínov získal nadstandardního hráče a skvělého profesionála. Je výbornou vizitkou klubu, že hráč takové úrovně chce s Litvínovem spojit svou kariéru,“ doplňuje sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Hráčův přesun do klubu definitivně posvětilo prodloužení a navýšení dlouholeté spolupráce se společností STEBAL, která bude z pozice hlavního partnera podporovat klub také v nadcházejícím extraligovém ročníku.

„Jsme velice vděční hlavnímu partnerovi klubu firmě STEBAL, že díky navýšení podpory klubu si můžeme dovolit hráče takového kalibru. Z našeho rozpočtu bychom si nemohli dovolit podpis realizovat. S Ondrou jsme byli v kontaktu od příchodu mladšího bratra Davida a jsem rád, že se rozhodl pro Litvínov. Slibujeme si od něj, že bude výrazným impulsem pro náš tým a pomůže nám zvednout celkovou kvalitu našeho mužstva,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Společnost STEBAL vznikla v roce 1999 a specializuje se na velkoobjemovou přepravu, skladování a logistiku. Má vlastní transportní a logistické zastoupení v šesti zemích Evropy, více než 1 000 vlastních velkoobjemových souprav a více než 2800 zaměstnanců po celé Evropě.

„Ondrovi přejeme hlavně pevné zdraví a v jeho pozici lídra týmu směr k nejvyšším extraligovým metám. Tak jako se STEBAL postupně vypracoval na pozici lídra velkoobjemové logistiky, tak věříme, že i tým HC VERVA se postupně vypracuje do nejvyšších pater extraligové tabulky. K tomuto cíli vždy bude směřovat naše podpora HC VERVA,“ říká předseda správní rady holdingu STEBAL Martin Stejskal.

Statistiky Ondřeje Kašeho: