Z kabiny bruslařů

Mladoboleslavští mají povedený start do sezony. Po devíti odehraných zápasech se nachází na 3. místě v tabulce s 16 body. Od prvního místa je dělí pouze dva body. V posledním zápase hostila Boleslav Kometu. První třetina byla bezbranková a na góly se čekalo do prostřední části, ve které si Kometa Brno vytvořila dvoubrankový náskok. Ve 28. minutě snížil manko bruslařů Radek Jeřábek. Závěrečná dvacetiminutovka už patřila domácím, nejprve se Pavel Kousal zasloužil o vyrovnání a necelé tři minuty před sirénou zvýšil na konečný 3:2 pro Středočechy. "Toto vítězství nad silným soupeřem je dobrá zpráva do kabiny. Že dokážeme takto otočit zápasy a vyplatí se hrát od první minuty do poslední vteřiny. Zápas byl odpracovaný a šli jsme postupnými krůčky nechci říct za vítězstvím, za tím, abychom se zápasem dokázali něco udělat,” zhodnotil výhru trenér A-týmu Ladislav Čihák. 

Mladá Boleslav si v zápase pomáhá přesilovkami, ve kterých patří mezi nejúspěšnější týmy extraligy. V početní převaze vstřelila už 9 gólů a má procentuální úspěšnost 22,50%. V oslabení inkasovali bruslaři pouze 1 branku a jejich úspěšnost sahá až k 96,88%. Filip Novotný je mezi nejlepšími brankáři v extralize. Inkasuje 1,44 gólu na zápas. I Gašper Krošelj se pyšní úspěšností 94,34%, ale nastoupil pouze do 2 zápasů. Bruslaři se tak mohou vzadu spolehnout na dva kvalitní gólmany. Kanadskému bodování velí kapitán Jan Stránský se 6 body, ale není jediný. Rovný počet bodů mají dále Pavel Kousal, Pavel Pýcha a Róbert Lantoši. Před sezonou se k letní přípravě připojil kmenový hráč Mladé Boleslavi Matěj Stříteský, který přišel k bruslařům právě z Litvínova. 

Z kabiny Litvínova

Svěřenci Vladimíra Růžičky za sebou mají třízápasový trip, který končil utkáním s Oceláři. Třinečtí vstoupili do zápasu pravou nohou a po 8 minutách už vedli 3:0. Náskok se podařilo domácím ještě navýšit ve třetí třetině o jednu branku. V poslední minutě našel Patrik Zdráhal recept na třineckého brankáře a konečné skóre zápasu bylo 4:1. Vladimír Růžička nebyl s výkonem své družiny spokojený. "Ukázali jsme nedisciplinovanost a zbytečné vyloučení, ukázali jsme, že neblokujeme střely a bohužel i hrubou chybu, kterou soupeř potrestal. Zápas se od toho odvíjel a i když jsme se s tím stavem pokusili ještě něco udělat, Třinec si to pohlídal v klidu dohrál až do konce,” uvedl po další prohře trenér A-týmu. Verva se tak po devíti odehraných zápasech drží na posledním místě, ale od středu tabulky ji dělí zhruba pět bodů. 

V brankovišti doposud nastupoval zejména Šimon Zajíček (90,77%), záda mu kryl Denis Godla (91,30%). Ovšem Godla odchytal pouze 97 minut, za to Zajíček 450. Brněnská Kometa reagovala na tlak gólmanů ve svém týmu a Litvínovu poslala výpomoc. Matej Tomek je na měsíční výpomoci na severu Čech s možností prodloužení do konce sezony. Nejproduktivnějším hráčem Vervy je Giorgio Estephan (1+6), na druhém místě je Andrej Kudrna, který zažil povedený start do sezony (6+0). Velkou roli v zápase hrají přesilové hry, které mohou rozhodnout zápas. Jenže tato herní disciplína není silnou stránkou Litvínova. Litvínovští hokejisté vstřelili v početní převaze pouze 4 branky, byť měli k dispozici 37 přesilových her. V oslabení se chemikům daří lépe, inkasovali pouze 6 gólů (83,78%). Verva má své zastoupení také v Radegast Indexu, kdy se na 10. místě z celé extraligy umístil Radim Šalda s celkovým číslem 23

Pomůže Litvínovu změna na postu gólmana v cestě za lepšími výsledky?