Dnes je to přesně 25 let od finále Olympijských her v japonském Naganu. Hokejovou část nazvanou Turnaj století ovládli čeští hokejisté. Velká řada z nich pochází z Litvínova a okolí. Na zdejší sportovní školu chodili také klíčoví muži semifinálového zápasu s Kanadou. Střelec úvodní branky Jiří Šlégr a autor jediného a vítězného nájezdu Robert Reichel.

Právě oni dva se dnes v atriu školy setkali s žáky, pozdravili je a společně vyhlásili vítěze výtvarné soutěže a předali jim ceny. Děti malovaly obrázky právě na téma vítězství v Naganu. Nechyběla ani autogramiáda, v atriu bude škola dnes celý den promítat záběry z olympiády. Robert Reichel přinesl s sebou i originální zlatou medaili, kterou mu před 25 lety v Japonsku pověsili slavnostně na krk.

Setkání se zúčastnili také dva současní hráči Vervy, kteří rovněž na sportovní školu chodili. Byl to obránce Jan Strejček a útočník Martin Havelka. V závěru setkání ještě proběhl s Albim a Gumou rozhovor pro školní časopis, který vedli dva žáci a zároveň hráči naší mládeže.

Věříme, že takové setkání bylo pro žáky zajímavým zpestřením a budeme moc rádi, pokud někoho inspirovalo a motivovalo stát se novým hráčem Litvínova, reprezentantem a olympijským vítězem.