Verva vs. Třinec v předkole

Chemici mají za sebou první dva zápasy předkola na ledě našeho soupeře. V třinecké WERK ARENĚ ale bohužel oba těsně prohráli. Úvodí středeční duel nabídl čtyři branky, ale jelikož litvínovští vsítili pouze jednu z nich, na úspěch to stačit nemohlo. Přesto se jednalo o těsnou porážku, třetí gól Třince padl až v samotném závěru utkání dvě vteřiny před koncem do prázdné branky, ve které už chyběl gólman Matej Tomek, jehož místo na ledové ploše zaujal šestý útočící hráč. Druhé utkání už bylo na góly mnohem bohatší. Ani osm přesných zásahů nestačilo na určení vítěze, za stavu 4:4 tak následovalo prodloužení. Oproti základní části se jednalo v podstatě o třetinu navíc. Před prodloužením proběhla běžná úprava ledu a pokračovalo se ve hře pět na pět. Časomíra ukrajovala z limitu dvaceti minut, ovšem na závěrečnou sirénu nedošlo. Domácí přežili v úvodu nastaveného času oslabení, ve kterých je jinak Litvínov ve druhém utkání úspěšně trestal. Následně se po vyhození třineckých nepískalo zakázané uvolnění, k volnému puku se dostal domácí Jeřábek a poslal sérii pod Krušné hory za stavu 2:0 pro obhájce titulu ze Slezska.

Statistiky předkola

Třinec i nadále spoléhá na kvality nejproduktivnějšího hráče celé základní části extraligy. Martin Růžička ve dvou dosavadních zápasech vstřelil dvě branky a přidal jednu asistenci. Stejnou vizitku má v play off i výše zmiňovaný Jakub Jeřábek. Tříbodový je také Andrej Nestrašil za 1+2. Na straně žlutočerných barev má dva góly a jednu přihrávku Nicolas Hlava, tříbodoví za gól a dvě asistence jsou jeho spoluhráči Šimon Stránský a Matúš Sukeľ. Do soubojů v Třinci zasáhl vždy stejný muž v masce na každé straně. Domácí Marek Mazanec s průměrem 91,07 % a litvínovský Matej Tomek (89,71 %).

Vstupenky

Na zítřejší utkání jsou v prodeji vstupenky v I. cenové kategorii. Pokladny u Zimního stadionu Ivana Hlinky otevírají už v 10 hodin dopoledne a budou otevřené až do utkání, které startuje v 17:45. Vstupenky stojí 200 Kč na stání a na sezení v kategorii Efecta 300 Kč a v kategorii Verva 350 Kč. Na sezení zbývá posledních pár desítek volných vstupenek. Online prodej probíhá ZDE.

Přijďte podpořit chemiky v důležitém souboji o odvrácení konce série a celé sezony. Jsme v tom společně a vaši podporuju potřebujeme pořádně slyšet během celého utkání, abychom se na konci radovali z vítězství a v neděli měli možnost sérii vrátit do Třince!