Trápící se Motor

Jihočeši se momentálně nachází na předposledním místě extraligové tabulky. V osmadvaceti duelech dosud nasbírali 33 bodů. Hůře je na tom jen poslední Kladno, které má o čtyři body méně. Pro Motor bude zítřejší zápas teprve druhým prosincovým představením na domácím ledě, čtyři z posledních pěti zápasů totiž sehrál na ledě soupeřů. Ten úplně poslední po reprezentační přestávce v Mladé Boleslavi. Domácí brali všechny tři body za vítězství 2:1. Domácí trenér Jaroslav Modrý bude jistě spoléhat na lídry týmu, kterými jsou kapitán a nejlepší střelec Motoru Milan Gulaš a nejproduktivnější hráč Lukáš Pech. Druhý jmenovaný byl nedávno dokonce zvolen nejlepším sportovcem Jihočeského kraje za rok 2022. Do sestavy se vrátili také dlouhodobě zranění Kristofers Bindulis a Stuart Percy.

Hokejisté Českých Budějovic do vánočního zápasu nastoupí ve speciálních dresech, které následně půjdou do dobročinné aukce. Z jejího výtěžku klub podpoří handicapované děti.

Sestava Motoru z posledního zápasu:
Hrachovina – Vráblík, Štencel (A), Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis, Gazda – Valský, Pech (A), Čachotský – Gulaš (C), Hanzl, Strnad – Přikryl, Toman, Dzierkals – Karabáček, Vopelka, Tomeček.

Chemici na ledě soupeřů

Chemici jsou v tabulce postavení o dvě příčky výše na 11. místě. V Budvar Aréně budou zároveň hájit tříbodový náskok právě na České Budějovice. Pravdou ovšem je, že litvínovským hokejistům se letos ve venkovních utkáních příliš nedaří. V tabulce sestavené ze zápasů na ledě soupeřů jsou na samém konci s pouhými šesti body. Přesto trenér Karel Mlejnek veze na jih republiky kromě jiného stále i nejlepšího střelce celé soutěže. Šestnáctigólový Andrej Kudrna bude spoléhat na týmový výkon svých spoluhráčů, který povede k bodovému zisku. O další body do týmové i osobní statistiky budou usilovat také nejproduktivnější chemici Giorgio Estephan a Šimon Stránský, který krásným blafákem rozhodl o vítězství Vervy nad Libercem po samostatných nájezdech ve včerejším domácím utkání.

Sestava Litvínova z posledního zápasu:
Zajíček – Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Šalda, Demel (A) – Abdul, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Stránský – Fronk, Straka, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

Verva versus Motor

V letošní sezóně se týmy potkaly dosud dvakrát. V zápasech se vždy radovali domácí a vždy nadělili svému soupeři šest kousků. Na začátku soutěže Motor zvítězil v Budvar Aréně 6:3, na Zimním stadionu Ivana Hlinky brali výhru chemici po výhře 6:4. Kdo zvítězí v zítřejším utkání budeme vědět přibližně za 24 hodin.