Nicolasi, jak byste zhodnotil utkání, v jehož průběhu jste sahali po plném bodovém zisku a nakonec berete pouze bod?

Bod po dnešku je málo. Byl to těžký zápas a velmi vyrovnané utkání. Rozhodly maličkosti a bohužel ne v náš prospěch.

Zdálo se, že hru Hradce Králové máte pod kontrolou a najednou jste inkasovali nevinnou akcí.

Byl to obyčejně vyhozený puk. Člověk by si řekl, že z toho nemůže dostat gól. Zřejmě nastala chyba v komunikaci a špatně jsme si hráče pohlídali. Následně jsme inkasovali branku. Na druhou stranu bylo v zápase spoustu šancí, ve kterých jsme mohli skórovat a udělat si větší náskok, čímž bychom byli víc v klidu. Bohužel jsme góly nedali. Byly to vyložené šanci, ze kterých by branky měly padat. Je třeba pracovat dál.

Nepomáháte si ani přesilovými hrami…

Říkáme si, že tyto speciální týmy potřebujeme zlepšit, ale bohužel se nám to nedaří. Není to tak, že bychom to dělali schválně. Je tam křeč, utíkají nám puky, nejsme schopní si nahrát. Myslím si, že pokud trochu přepneme nastavení v hlavě, tak to půjde. V týmu máme výborné hráče na přesilovky a doufám, že si to sedne a začne se nám v nich dařit.

Třetí porážka v řadě po sérii výher. Čím to je, že najednou to nejde?

Předtím jsme dávali hodně góly, teď nám moc branek nepadá. Musíme se víc tlačit do brankoviště, být pospolu a tvrdě pracovat dál, abychom navázali na vítěznou šňůru, kde budeme sbírat body.

Už to vypadalo, že se budete pohybovat ve středu tabulky a náhle jste dva body od posledního místa…

Musíme se soustředit na každý další zápas a každé střídání. Nemůžeme se dívat na to, co by kdyby. Kdybychom vyhráli, nebo pokud vyhrajeme, budeme v tabulce jinde. Takhle to nejde. Dokud nevyhrajeme, tak tam zkrátka nebudeme. Musíme postupovat krok za krokem. Extraliga je velmi vyrovnaná, dá se bodovat s každým.

Uvědomujete si vy jako hráči vyrovnanost extraligy?

Každý soupeř a zápas je těžký. Některé týmy jsou specifické. Nám vyhovují týmy, které hrají víc hokej. Ubojované zápasy jsme moc nezvládli. Nesmíme věšet hlavy. Teď nás čeká krátké volno, musíme si vyčistit hlavy a začít nový rok úspěšně.

Čeká vás dvojzápas venku. Nejprve s Brnem, poté se Třincem…

Potřebujeme začít vozit body z venkovních zápasů. Doma jsme pár bodů udělali. Venku to dře, tudíž je potřeba vozit body odkudkoliv.