HC Verva Litvínov

Litvínovští na tom zatím nejsou vůbec dobře a momentálně mají na svém kontě čtyři porážky v řade. Verva se nachází po jedenácti zápasech na posledním místě tabulky se ziskem pouhých osmi bodů. V posledním utkání chemici zajížděli na led Plzně, kde se sice dostali do vedení a jednou také dokázali srovnat utkání, ale Škodovka zápas dokázala vyhrát v poměru 4:3. Litvínovu nepomohla k vítězství ani silná střelecká převaha, která činila 43 ku 26 ve prospěch Severočechů. Do branky se v Plzni poprvé od začátku postavil Matej Tomek.

Nejproduktivnějším hráčem domácích je Šimon Stránský, který si připsal osm kanadských bodů za čtyři branky a stejný počet asistencí. Nejlepším střelcem je 6gólový Andrej Kudrna. Zranění v posledních dnech trápilo kanadského útočníka Giorgia Estephana a obránce Radima Šaldu. 

HC Dynamo Pardubice

To Pardubice řeší úplně jiné problémy a okupují druhé místo extraligové tabulky, když na první Vítkovice ztrácí jeden bod. Východočeši si v jedenácti zápasech připsali jednadvacet bodů. Ve svém posledním zápase doma přetlačili Liberec, kde se po parádním výkonu obou brankářů dostalo utkání do prodloužení za stavu 0:0. Pardubičtí v něm ale byli úspěšnější a po brance Lukáše Radila si připsali bonusový bod. Nejproduktivnějším hráčem v týmu Pardubic je Tomáš Zohorna, který je se svými čtrnácti body (9+5) také nejlepší v celé lize.

Poslední vzájemné utkání
Poslední utkání těchto dvou týmu se odehrálo v únoru tohoto roku a mohli jsme v něm vidět pěknou přestřelku. Verva sice vedla na ledě Pardubic 3:1 a také 4:2, ale i tak z utkání brala pouze bod po porážce 5:6 po prodloužení.

Podaří se chemikům zlomit nepříznivou sérii a zaskočit favorita? Přijďte fandit a sledujte naše nové sociální sítě: