Matúši, ve dvou třetinách jste nedokázali srovnat gólové manko z první části…

Utkání jsme si prohráli sami v prvních patnácti minutách. Udělali jsme nesmyslné fauly, inkasovali jsme ve třech oslabeních a náhle to bylo po první první třetině 0:4. Snažili jsme se s vývojem něco udělat, nechali jsme na ledě všechno, ale bohužel jsme už vyrovnat nedokázali.

Co se stalo, že jste hned v první třetině inkasovali čtyři branky?

Udělali jsme nesmyslné fauly, což se nesmí stávat. Ze čtyř faulů jsme tři udělali nesmyslně ve středním nebo útočném pásmu, potom jsme za to pykali.

Čím to je, že se vám nedaří vstupy do zápasů v letošní sezoně?

Těžko říct jestli je to tím, že do utkání vstoupíme poněkud laxně. Před každým utkáním si říkáme, že do toho dáme všechno od úvodního vhazování. Nevím čím to je, ale musíme to zlepšit.

Z deseti duelů jste ani jednou nevyhráli první třetinu…

Ani jsem si neuvědomil, že jsme nedokázali od začátku extraligy vyhrát v první třetině. Zápas se pak těžko dohánějí a stojí nás to mnoho sil. Musíme na to výrazně zapracovat a zlepšit to.

Zabýváte se tím nějak intenzivněji?

V posledních dvou zápasech to vygradovalo. V Třinci jsme inkasovali v deseti minutách tři góly a tentokrát s Mladou Boleslaví dokonce čtyři branky v patnácti minutách. Zřejmě to nyní budeme víc řešit.

Od druhé třetiny jste ale udávali tempo hry, byla před prostřední částí bouřka v kabině?

Bouřka nebyla, ale něco jsme si k tomu řekli. Mladá Boleslav se trochu zatáhla a my jsme makali, chtěli jsme zápas otočit za každou cenu. Šance jsme na to měli, ale bohužel se to nepodařilo.

Jak se připravit na nedělní utkání?

Nyní musíme rychle a dobře zregenerovat a připravit se na další zápas.