Prolomení negativní litvínovské šnůry
Verva do minulého utkání táhla sérii pěti proher a konečně se to chemikům podařilo prolomit, když si na domácím ledě poradili s Mladou Boleslaví. Litvínovští sice prohrávali už o dvě branky, ale poté vstřelili tří góly v řadě a dokráčeli si pro vítězství 4:3. O vítěznou branku se v šestapadesáté minutě postaral Giorgio Estephan. „Inkasovaná branka v přesilové hře v úvodu určitě týmu jiskru nedodala. Co ale jiskru dodalo, to byla výměna brankáře. Denis Godla pak podržel tým v klíčové fázi, kdy chytil trestné střílení Dana Přibyla. Byly tam pro nás těžké momenty, ale ustáli jsme je. Je to vydřené vítězství“, zhodnotil utkání s Mladou Boleslaví trenér žlutočerných Karel Mlejnek. 

Verva se díky této výhře posunula právě před Mladou Boleslav a s čtyřiačtyřiceti body okupuje desátou příčku. Nutno podotknout, že rozdíl mezi desátým a třináctým místem je pouze tříbodový. Na devátou Kometu Brno ztrácí Verva taktéž body tři. Nejlepší v bodování je Šimon Stránský se sedmi branky a dvaadvaceti gólovými přihrávky. Andrej Kudrna rozvlnil síť soupeřů sedmnáctkrát, a proto je nejlepším střelcem týmu.

Momentální forma Plzně není ideální
Ani tým ze západu Čech nezažívá nejlepší formu, když prohrál tři utkání v řadě, ve kterých si nepřipsal ani bod. Postupně padli s Hradcem Králové, Třincem a Vítkovicemi. Právě v posledním utkání s Vítkovicemi byl bodový zisk nejblíže. Plzeň dokázala v polovině třetí třetiny zásluhou Holešínského srovnat, ale tým z Ostravy vstřelil během minuty a půl dvě branky a dokráčel si pro vítězství. Plzni nepomohla ani korigující branka Schleisse na 2:3, která přišla až v devětapadesáté minutě. „Měli jsme v zápase spoustu šancí, bohužel jsme je nedokázali proměnit. To jsou poté rozhodující momenty v těch zápasech. V závěru už jsme vše prakticky jen honili, dokázali jsme sice vyrovnat, avšak Vítkovice nám záhy hned znovu odskočily. Do dalších zápasů musí být větší bojovnost, protože náš výkon nebyl dobrý“, zhodnotil utkání trenér Plzně Petr Kořínek.

Škodovka se momentálně nachází na sedmém místě se ziskem pětapadesáti bodů. Na pátou Olomouc ztrácí tři body, a také mají tříbodový náskok na osmý Hradec Králové. Bodování v modrobílém týmu vládně Petr Kodýtek. Ten vstřelil třináct branek a připsal si šestnáct asistencí. Nejlepším nahrávačem je Aleksi Rekonem se sedmnácti asistencemi. 

Sestavy z minulého utkání:

Zajíček (29. Godla) – D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Wesley, Demel (A) – Zdráhal (A), Sukeľ (C), Š. Stránský – Abdul, Gut, Kudrna – Hlava, Estephan, Chalupa – Šalda, Jurčík, Havelka – Berka.

Pavlát – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Jiříček, Houdek, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Blomstrand, Mertl (A), Holešinský – Pour, Suchý, Rekonen – Bitten, Soukup, Malát.