Bílí Tygři Liberec

Liberečtí se momentálně drží na sedmém místě extraligové tabulky se ziskem jednašedesáti bodů. Na čtvrté místo zaručující přímý postup do čtvrtfinále play off ztrácí Liberec šest bodů. Na osmý Hradec Králové je náskok čtyřbodový. Nejproduktivnějším hráčem Libereckých je útočník Adam Najman, ten si připsal jednatřicet kanadských bodů za devět branek a dvaadvacet asistencí. Zároveň je nejlepším nahrávačem týmu. Šestnáctkrát se trefil Oscar Flynn a je nejlepším střelcem Tygrů. Brankářská jednička Liberce Petr Kváča si drží průměr 2,17 inkasovaných branek na zápas. V posledním utkání chyběla kvůli zranění dvojice Michal Bulíř a Ondřej Vitásek.

Posledním soupeřem Severočechů bylo poslední Kladno, které dokázala na svém ledě překvapit a dokráčelo si pro výhru 3:2. „Čekali jsme těžké utkání na malém kladenském ledě. Připravovali jsme se na to, že domácí budou mít výborný pohyb, ale bohužel jsme nezachytili začátek tak, jak jsme chtěli. Zápas jsme ale ztratili paradoxně už v začátku, kdy mělo Kladno lepší nástup a dostalo se do dvoubrankového vedení. My už poté jenom dotahovali, a nakonec Kladno zaslouženě vyhrálo“, zhodnotil neúspěšné utkání trenér Liberce Jiří Kudrna.

HC Verva Litvínov

Litvínovští se zatím v sérii venkovních utkání prezentují velmi dobře. Dokázali porazit silné Vítkovice společně s Olomoucí, a poté předvedli i dobrý výkon na ledě Sparty, kde prohráli pouze o gól. Verva se nachází na posledním místě zaručující předkolo play off a na třinácté České Budějovice se náskok ztenčil na pouhý jeden bod. Náskok na poslední Kladno je také už jen čtyřbodový. Jeden bod svěřenci Karla Mlejnka ztrácí na Karlovy Vary a Kometu Brno. Bodování vládne už několik kol Šimon Stránský s dvaatřiceti body (7+25), také je nejlepším nahrávačem týmu. V posledních dnech ho ale trápí zranění. Nejvíce gólů vstřelil slovenský forvard Andrej Kudrna, který se trefil osmnáctkrát. V posledních utkáních nastoupil v brance Vervy Šimon Zajíček, který si drží průměr 2,63 obdržených branek na zápas. Kvůli nemoci chyběla v posledním utkání brankařská dvojice Godla – Tomek. Z důvodu zranění to dále byli Zygmunt, Helt a Straka.

Právě poslední utkání čekalo Vervu na ledě pražské Sparty, která má teď výbornou formu. Litvínovští dokázali ve třetí třetině snížit na rozdíl jedné branky, ale na vyrovnání se už nezmohli a Sparta zvítězila 3:2. „Myslím si, že soupeř dnes byl jednoznačně lepší. My jsme především v první třetině tahali za krátký konec. Navíc naší nedisciplinovaností ve středním a útočném pásmu jsme soupeři darovali dvě přesilové hry, které využil“, ocenil kvalitu soupeře trenér Karel Mlejnek.

Liberec vs. Litvínov

V této sezóně půjde o čtvrté vzájemné utkání těchto týmů. Předchozí tři zápasy došly všechny za stavu 2:2 do nastaveného času a dva z nich až do nájezdové loterie. Jednou na nájezdy dokázal zvítězit Liberec, zbylé dvě utkání přetavil na svoji stranu Litvínov. Dočkáme se zítra poprvé zápasu, který nedojde až do prodloužení? Utkání můžete sledovat na https://www.hokej.cz/tv/hokejka.

Sestavy týmů z posledního utkání:

Liberec: Kváča (Neužil) Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Šír (A), Dlouhý.

Litvínov: Zajíček (Čermák) – Zile, Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Jaks, Wesley, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Fronk – Abdul, Estephan, Zdráhal (A) – Danielčák, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík