Pojďme si v krátkosti zavzpomínat na loňskou sezonu, tu mladí chemici odstartovali v Chomutově, kde zvítězili 6:3. Lví podíl na výhře měl Šprynar, zaznamenal hattrick a Litvínov zápas otočil. Jednalo se však o labutí píseň, protože poté si tým připsal čtyři prohry v řadě. Uprostřed září těsně nestačil na Mladou Boleslav.

Severočeši museli znovu dotahovat, dva body za výhru v prodloužení nakonec hostům zajistil Polák. Následovaly výsledky, které by hráči nejraději zapomněli. Mladíci postupně narazili na Kladno, Plzeň a Liberec. Ve třech zápasech vstřelili pouhé čtyři branky, inkasovaných gólů bylo jednadvacet. Poté do hokejového zápolení zasáhla vyšší moc, koronavirová situace se zhoršila natolik, že zápasy byly nejdříve odloženy, následně zcela zrušeny.

Nová jména

Nyní jsme na prahu nového ročníku a litvínovské naděje mohou ukázat, co v nich dříme. Inspirací jim může být několik hráčů, kteří dříve hrávali v mládežnických kategoriích a aktuálně trénují s áčkem. Například Šimon Zajíček odchytal v přípravě už dva zápasy, v jednom dokonce udržel čisté konto. Dvěma góly se blýskl útočník Lukáš Stehlík.

Dorost bude v brankovišti spoléhat na Lukáše Balíka, Matiase Kokhanina a Davida Tuhého. V defenzivě nalezneme Jaroslava Bystřického, Petra Dudáčka, Jana Lišku, Angela Nikolova, Samuela Otrubu, Daniela Prokeše, Lukáše Síče, Radka Vyhlídala a Ondřeje Zetka.

Bystrý fanoušek si může všimnout, že dorost postihla generační obměna a časy Marka Slavíka jsou nadobro pryč. Motivaci může mladým hráčům nabídnout také bývalý hráč Vervy, Jakub Petružálek. Zkušený forvard ukončil aktivní kariéru a od letošní sezony bude působit jako asistent trenéra.

Útok reprezentuje Jakub Bednařík, Dominik Čech, Jan Dufek, Jan Kladivo, Jan Kurty, Matěj Maštalířský, Jan Peroutka, Jan Šprynar, Lukáš Tůma, Jan Zikmund a Jindřich Koky. Poslední jmenovaný udivoval v nižších kategoriích a je nejmladším hráčem celé soupisky.

Dokáží mladí chemici vykročit do nové sezony správnou nohou?