Matúši, zpočátku to nevypadalo dobře, ale nakonec berete dva body s Třincem, jak byste utkání zhodnotil?

Potřebujeme sbírat body, sice jsme nezískali plný počet, ale jsme rádi i za dva body do tabulky. Začátek byl z naší strany hodně nepovedený, takovým způsobem nemůžeme vstupovat do zápasů. Zhruba po třech minutách jsme prohrávali o dvě branky. Jsem rád, že jsme se z toho ve druhé třetině vzpamatovali a od té doby jsme hráli výborně, čímž jsme si zasloužili dva body.

Který moment vás v zápase restartoval?

Myslím si, že právě ve druhé třetině, kdy jsme začali víc napadat, vyhrávat souboje a tím jsme získali kotouče. Pracovali tak všechny formace a byl to zlomový moment.

Byla v kabině po první třetině bouřka?

Prohráli jsme poslední zápasy a bavili jsme se už asi o všem. Po první třetině jsme si něco řekli, ale bouřkou bych to nenazýval. Jsem rád, že to padlo na ornou půdu a druhou třetinu jsme se vzpamatovali a začali jsme hrát lépe.

Jako správný kapitán jste se svou aktivitou na ledě snažil vyburcovat celý tým a byl vás plný led…

Náš čtvrtý útok odehrál druhou třetinu výborně, vyhrávali souboje a všichni se toho snažili chytit a myslím si, že nám to pomohlo. 

Dva góly jste vstřelili v početní převaze, čímž jste si v zápase hodně pomohli…

Podobné zápasy budou přesilové hry a oslabení rozhodovat. V minulém utkání jsme vstřelili jeden gól z početní převahy, proti Třinci rovnou dva a bereme dva body, tudíž je vidět, že to je důležité. Stále je trénujeme a pracujeme na nich. Věřím, že v dalších zápasech přidáme další branky z přesilových her.

Vnímal jste odchod fanoušků po druhém inkasovaném gólu a vrátili se, když se vám podařilo snížit na rozdíl jedné branky?

Popravdě se to nedá nevnímat, ale osobně se to na ledě snažím odfiltrovat. Jsem rád, že jsme dokázali brzy snížit a netrvalo to dlouho a začali nám zase fandit. 

Janis Jaks z pozice obránce vstřelil dva góly…

To potřebujeme. Na každý gól se hodně nadřeme, takže potřebujeme branky i od obránců. Musíme se tam tlačit. Super, že jsme vstřelili čtyři góly a musíme to přenést i do dalších zápasů. 

Nenastoupili jste do dvojité přesilové hry zbytečně opatrně? Následný time out přinesl ovoce v podání branky...

Já jsem tam zrovna nebyl, ale Albi klukům něco kreslil a vypadá to, že dobře. Dali jsme velice důležitý gól. Škoda, že jsme vedení nedokázali udržet, ale i tak to byla důležitá branka v přesilovce 5 na 3. 

K ruce vám bylo i štěstí, kdy v prodloužení Martin Růžička upadl a vzniklo přečíslení…

O tom prodloužení je. Čeká se na chybu, jeden hráč spadne a rázem je to tři na dva a velká šance. Jsem rád, že to tak bylo a dali jsme gól my. 

Z víkendu na domácím ledě jste urvali 4 body, je spokojení?

Mohlo jich být šest, ale můžeme být spokojení, jelikož jsme dvakrát vyhráli. 

Jak prožíváte závěr základní části, který je bojem o každý bod?

Je to těžké. Každý zápas a každé střídání je rvačkou o body. Makáme, abychom se dostali do předkola play-off.

Bodově jste zaznamenal nejúspěšnější sezonu…

Jsem samozřejmě rád, že mi padly nějaké góly a nahrávky, ale v této fázi soutěže je to úplně jedno. Nezajímá nás nic jiného než konečný výsledek týmu, navíc teď, když se nacházíme v této pozici. 

Sledujete vy osobně vývoj tabulky?

Myslím si, že v této fázi sleduje tabulku každý. Prioritně se soustředíme na sebe, pokud budeme prohrávat zápasy, může nám být jedno, jak hrají týmy okolo nás. Musíme se dívat na sebe a získávat body. 

V pátek odehrajete duel s Mladou Boleslaví, který může být klíčový…

Pro nás je klíčový každý zápas. S Mladou Boleslaví jsme bodově zhruba nastejno, tudíž se na to přes týden pořádně připravíme a pojedeme tam vyhrát.