Každý fanoušek Litvínova určitě někdy slyšel jméno Jan Alinč. Rodák ze severočeských Loun, olympionik, ale především skvělý útočník, utrpěl před čtyřmi lety krátce po ukončení profesionální kariéry vážný úraz při inline hokeji. Při nárazu hlavou na mantinel si vážně poškodil páteř a po leteckém transportu do nemocnice zůstal upoutaný na invalidní vozík. V rámci rehabilitace je pro Honzu velice nápomocná pomůcka s názvem vertikalizační stojan.

A právě k pořízení této pomůcky směřoval charitativní podtext rozlučkového zápasu Viktora Hübla a Františka Lukeše vloni v létě. Konto našeho srdce celý výtěžek akce věnovalo k úhradě nákladů. "Původní cena této zdravotnické pomůcky je téměř 110 tisíc korun. Společnost MEYRA ČR, s.r.o. nám částku snížila o téměř 30 % na 79.980 Kč. Chtěl bych velmi poděkovat panu Radku Vostrému z plzeňské pobočky této společnosti za velmi rychlé jednání a dovoz vertikalizačního stojanu až k Honzovi domů," uvedl pro klubový web Libor Weber z Konta našeho srdce.

Přímo doma za klub Honzovi stojan předala "hokejová dvojčata" Viktor Hübl a František Lukeš. Děkujeme všem, kteří se do pomoci zapojili a Honzovi přejeme do budoucna pevné zdraví a spoustu pokroků v jeho náročné rehabilitaci.

Děkujeme společnosti MEYRA ČR, s.r.o.