HC Verva Litvínov

Verva se momentálně nachází na dvanáctém místě extraligové tabulky se ziskem 25 bodů. Stejně bodů mají také třinácté České Budějovice a poslední Kladno. Litvínov nezvládl poslední dvě utkání, které měl obě dobře rozehrané. Nejdříve domácí zápas s Třincem, ve kterém žlutočerní vedli po brance Estephana, ale Oceláři dokázali proměněnými přesilovkami utkání vyrovnat a dokráčet si pro výhru 1:2 po prodloužení. V posledním zápase Litvínov absolutně nezvládl třetí třetinu proti Mladé Boleslavi. Verva po první periodě vedla už 3:0, po druhé to bylo 4:2, ale mladoboleslavští čtyřmi trefami ve třetí části otočili vývoj a získali tři body. "Měli jsme pět vyloučených hráčů na útočné polovině. K tomu nevím, co dodat. Takový zápas se pak asi nedá úplně ukopat," mrzelo po nedělním zápase hlavního trenéra Karla Mlejnka. 

Tabulce produktivity vládne stále Giorgio Estephan s 20 body za 7 branek a 13 asistencí. Stejnou bilanci má také Šimon Stránský, ten ale odehrál o 2 zápasy více. Nejlepším střelcem chemiků je s 11 brankami Andrej Kudrna, který v neděli odehrál svůj jubilejní 400. zápas v nejvyšší české soutěži. Více se o dosažení tohoto milníku dočtete v samostatném článku.

HC Škoda Plzeň

Západočeši okupují sedmé místo tabulky, když si připsali 32 bodů. Hosté dokázali v posledních dvou zápasech v roli outsidera porazit těžké soupeře. Nejdříve vyloupili Hradec Králové, kde zvítězili v poměru 4:1. Velkou zásluhu na tom měl útočník Petr Kodýtek, který si připsal tři asistence. V posledním utkání přivítala Plzeň na svém ledě Třinec a dokázala zvítězit 2:1. Vítěznou brankou se v čase 46:08 blýskl Filip Suchý. Nejproduktivnějším hráčem v plzeňském týmu je už výše zmiňovaný Petr Kodýtek, ten získal 21, když vstřelil 8 branek a k tomu přidal 13 gólových přihrávek.

Poslední vzájemné utkání

Poprvé v této sezóně se oba týmy střetly 16. října v rámci 11. extraligového kola. Skóre utkání tehdy otevřel Patrik Demel, domácí ale dvakrát udeřili v posledních minutách první a druhé třetiny, což jim pomohlo otočili stav na konečných 4:3.

Vstupné v nejlevnější cenové kategorii

Úterní utkání s Plzní bylo zařazeno do III. a tedy nejlevnější cenové kategorie. Na hokej se tak na stání dostanete už za 120 Kč! Sezení potom vyjde na 200 Kč, případně 250 Kč. Vstupenky můžete zakoupit pohodlně a bez čekání online, nebo se stavte od 15:30 na pokladně před zápasem. 

Pokud jste nestihli donést sladkosti do mikulášské sbírky našeho fanklubu během pátečního utkání s Třincem, můžete tak učinit ještě před úterním zápasem. Stačí dobroty donést do Vervashopu, kde je připravena sběrná krabice. 

Přijďte nás podpořit a vytvořit vítěznou atmosféru!