Z kabiny chemiků

Od Vánoc se svěřenci Karla Mlejnka potýkají s krizí. Z posledních osmi odehraných zápasů pouze jednou získali plný bodový zisk. Ve 36. kola Verva otočila utkání s Mladou Boleslaví a zapsala si důležité body do tabulky. V posledních dvou duelech chemiky trápí střelba, do branky soupeře vstřelili jen dva góly.

Naposledy Litvínov hostil pardubické Dynamo. Skóre otevřel Čerešňák, ale Jindřich Abdul dokázal snížit. Ve třetí třetině hosté odskočili na rozdíl jedné branky. Verva už nestihla dorovnat a prohrála druhé utkání v řadě. „Troufám si říct, že i přes porážku jsme s takto kvalitním mužstvem, jakým hosté disponují, odehráli solidní partii. Neříkám to často a letos jsem to ještě neřekl, ale hráči zápas odpracovali. Někdy to tak bývá, že zůstanete bez bodu," ocenil výkon svých svěřenců trenér Karel Mlejnek.

V útoku se daří Andreji Kudrnovi, který je pátým nejlepším střelcem extraligy a má na kontě už 17 gólů. Nejproduktivnějším hráčem je Šimon Stránský s 29 kanadskými body za 7 branek a 22 přihrávek. 

Z kabiny kohoutů

Olomoučtí prožívají úspěšnou sezónu, s 61 body se nachází na 5. místě v tabulce. V posledním zápase zvítězili na ledě Ocelářů. V první dvacetiminutovce se kohouti prosadili dvakrát a náskok udrželi až do třetí třetiny. Tam se potvrdil výhru Olomouce gólem do prázdné brány Lukáš Nahodil. Nakonec se ještě domácím podařilo upravil skóre na konečných 1:3.

Nejvíce nasbíraných kanadských bodů má Jan Káňa (10+15). Gólově se daří Lukáši Nahodilovi, jenž zaznamenal 11 gólů. 

Sestavy z posledních zápasů

Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Rašner, Mareš, T. Černý, Řezníček, Švrček, Škůrek – Kunc, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., P. Musil, Orsava (A) – Kusko, Nahodil, Navrátil – Olesz, Anděl, Rutar.

Litvínov: Godla (Zajíček) – D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Jaks, Demel (A), Šalda – Válek, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Hlava, Gut, Abdul – Danielčák, Jurčík, Havelka.