HC VERVA LITVÍNOV

Litvínovští hokejisté nezažívají povedené období. Z posledních pěti utkání urvali čtyři body. Dva body za výhru po samostatných nájezdech ve Vítkovicích a stejným způsobem vybojovali body i v domácím utkání s Českými Budějovicemi. I přes páteční porážku na kladenském ledě si ale stále drží 12. pozici mezi extraligovými celky. České Budějovice jsou se stejným počtem bodů o pozici níže a na poslední Kladno se zúžil Litvínovu náskok pouze na čtyři body. Nejlépe bodujícím hráčem Vervy je i nadále Šimon Stránský (7+25), který je mezi všemi hráči ligy na 14. příčce. O bod méně má Kanaďan Giorgio Estephan (12+19), který se nachází na ligové scéně na 16. místě.

Minulé kolo nezvládl Litvínov na půdě kladenských Rytířů. Domácí si pohlídali vývoj utkání a po dvou třetinách vedli 3:0. Litvínovské hráče nedokázala dostatečně povzbudit ani výměna brankářů, při které nahradil Šimona Zajíčka Matej Tomek. Poslední třetina skončila nerozhodně a po výsledku 5:2 stáhli kladenští náskok Vervy a budějovického Motoru na pouhé čtyři body. „Po dobrým zápase proti Českým Budějovicím jsme se nezvládli psychicky dobře připravit na dnešní utkání. Soupeř byl od začátku lepší.“, zhodnotil nepovedené utkání asistent trenéra David Kočí.

S Karlovými Vary má zatím Cheza v letošní sezoně pozitivní bilanci. Během třech odehraných utkání si připsala dvě výhry a jednu porážku. Nejdříve zvítězila v KV aréně 1:4 a následně na to navázala domácí výhrou 5:3. Poslední střetnutí ale bylo v rukou Západočechů, ti zvítězili 3:0.

HC ENERGIE KARLOVY VARY

Energie má v boji o playoff o něco lepší pozici než Litvínov. Nachází se na místě desátém s 59 dosud získanými body. Na hranici postupu do nadstavbové fáze ligy tak mají náskok osmi bodů. V karlovarském táboře panuje veselejší nálada. Z posledních čtyř utkání vybojovali 9 bodů za výhry nad silnými soupeři jako je Třinec, Olomouc či Plzeň. Nestačili pouze na Spartu, na jejíž ledě padli poměrem 6:3. Nejlepším kanonýrem lázeňského města je Tomáš Rachůnek (6+22), který se nachází na 35. místě bodování. Druhým nejproduktivnějším hráčem je Petr Koblasa (14+11), kterého můžeme najít na 44. místě. Oba muži v maskách mají v této sezoně odchytaných 23 duelů. Štěpán Lukeš má na kontě úspěšnost 89,67 % s průměrem 3,14 obdržených branek na zápas. Vladislav Habal si vede v brankovišti o něco lépe, jeho úspěšnost činí 91,19 % a průměr 2,39 obdržených branek na zápas.

Poslední kolo odehráli karlovarští před domácím publikem proti Plzni. Vyrovnané utkání přetáhli na svou stranu a po výsledku 3:1 mohli slavit zisk třech bodů. „Jsme moc rádi za tři body. Během celého zápasu jsme podali poctivý výkon podpořený Štěpánem Lukešem v brance.“, zněla po utkání slova Vojtěcha Šika. „Hrajeme poctivý hokej a chceme na to navazovat, vzít si tři body před pauzou v neděli v Litvínově.“, pokračoval povzbuzujícím tónem před nedělním utkáním.

Sestavy z posledního utkání:

Litvínov: Zajíček (35. M. Tomek) – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Jaks, Wesley – Kudrna, Sukeľ (C), Jícha – Abdul, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Havelka – Jurčík, Fronk, Hlava

Trenér: Karel Mlejnek

Karlovy Vary: Lukeš (Hamalčík) – Huttula, Mikyska, Dlapa, Stříteský, Rohan, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Kofroň – Kružík, Hladonik, Koffer – Redlich, Jiskra, Kohout

Trenér: David Bruk