HC VERVA Litvínov

Hokejisté Litvínova se momentálně nachází na poslední příčce zaručující play-off a to je dvanácté místo. Ztráta na jedenáctou Mladou Boleslav je tříbodová. Náskok na třinácté České Budějovice je jeden bod, ale Verva má jeden zápas k dobru. Na poslední Kladno mají svěřenci Karla Mlejnka náskok dva body. V posledních utkáních na svém ledě Litvínov zabral a dokázal získat čtyři body za jednu výhru po nájezdech a jednu výhru v prodloužení a to proti Kometě Brno a Třinci. Hlavně v posledním utkání s Třincem se Verva vybičovala k obratu, když po první třetině prohrávala 0:2, ale utkání dokázala otočit a poté si dojít pro výhru 4:3 v prodloužení. Dvě branky vstřelil obránce Janis Jaks.

„V první třetině jsme nebyli schopní vůbec reagovat. V poslední dvanáctiminutovce v prostřední části jsme si zlepšeným výkonem řekli o remízu po dvou třetinách. Nakonec utkání skončilo remízou i po základní hrací době a jsme moc rádi za bonusový bod“, zhodnotil utkání trenér Karel Mlejnek.
Nejproduktivnějším hráčem v Litvínovském týmu je Šimon Stránský s pětatřiceti body za osm branek a sedmadvacet asistencí. Zároveň je i nejlepším nahrávačem celého týmu. Nejvíce branek vstřelil Andrej Kudrna a to konkrétně dvacet.

Vzájemné zápasy v této sezóně hovoří lehce lépe pro tým z Mladé Boleslavi. První utkání dokázala Mladá Boleslav zvítězit na ledě Litvínova v poměru 4:3, v dalším zápase, tentokrát na domácím ledě předvedli Středočeši nevídaný obrat, když po dvou třetinách prohrávali 2:4, ale čtyřmi branky ve třetí části převrátili vývoj na svoji stranu. V posledním vzájemném utkání této sezóny předvedl pro změnu parádní obrat Litvínov, ten doma prohrával už 1:3, ale nakonec si připsal tři body za výhru 4:3.

BK Mladá Boleslav

Středočeši jsou na tom hodně podobně jako Verva. Bruslaři ještě do minulého utkání táhli sérii šesti porážek v řadě a tu protrhli na ledě Komety Brno a přivezli si výhru 4:1 a tak i důležité tři body. „Věděli jsme, že jsou v laufu, měli jsme velký respekt, ale samozřejmě jsme se snažili dát do kluků zdravé sebevědomí. Měli jsme na rozdíl od Komety opačnou sérii - prohráli jsme šest zápasů po sobě, takže jsme říkali, že to jednou prolomíme a povedlo se to tady, za což jsme velmi rádi“, zhodnotil utkání kouč Mladé Boleslavi Jiří Kalous. Boleslav se díky této výhře stále drží na jedenáctém místě s tříbodovým náskokem na právě Litvínov.

Boleslavskému bodování vévodí Róbert Lantoši, který si připsal pětadvacet kanadských bodů (7+18), je také nejlepším nahrávačem týmu. Nejlepším střelcem je s deseti branky Jan Stránský. Brankář Filip Novotný drží svoji úspěšnost zákroků na 92,13%.

Sestavy z minulého utkání:

HC VERVA Litvínov: M. Tomek – Zile, Strejček, Freibergs, D. Zeman, Demel (A), Jaks, Šalda – Š. Stránský, Sukeľ (C), Zdráhal – Kudrna, Estephan, Abdul – Fronk, Straka, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt

BK Mladá Boleslav: Novotný – Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Pláněk (A), Štich, Bernad – Malát, Roman, Lantoši – Söderlund, Fořt, Stránský (C) – Šmerha, Najman (A), Šťastný – Lunter, Bičevskis, Závora – Přibyl.