Ani šest zápasů v play out už nemůže od Dynama Pardubice odvrátit účast v balancování nad extraligovým propadlem. Na 12. místo ztrácí nyní Pardubice 26 bodů a získat jich mohou maximálně už jen 21 (3 v základní části, 18 v play out).

V klubu proběhly v návaznosti na špatné výsledky během sezóny změny v kádru, v realizačním týmu i ve vedení klubu.

Bývalý brankář Dušan Salfický se z pozice předsedy představenstva a generálního manažera Dynama zároveň snaží pozvednout klub a tým, který nyní vedou trenéři Miloš Holaň, Pavel Marek (zároveň sportovní ředitel) a Otakar Janecký.

V osmi posledních zápasech získalo Dynamo jediný bod. To vše po senzačním vítězství v Liberci 6:3. Takže logicky přišel pád na poslední příčku se ztrátou aktuálně šesti bodů na předposlední Karlovy Vary.

O to víc se asi budou chtít červenobílí rozloučit se základní částí vítězstvím. Bylo by pro ně povzbuzením před další fází sezóny.

Tak trochu podobné utkání jako v pátek hrál Litvínov v Pardubicích už v závěru sezóny před dvěma lety. Tehdy byl také podstatně výš než soupeř - druhý, a navíc už měl svou pozici jistou. Přesto nad soupeřem, který bojoval o výchozí pozici v předkole play off, vyhrál rychlými góly Trávníčka a Hübla 2:0.

V šesti zápasech po reprezentační přestávce dostali Krušnohorci jen deset branek, i proto pět utkání vyhráli.
Bilanci v nastavení po nerozhodném výsledku vylepšil na třináct výher ze čtrnácti. Jedenáctkrát uspěl v prodloužení a dvakrát na nájezdy.

Získá-li tým v Pardubicích aspoň dva body, bez ohledu na výsledek zápasu Hradce v Chomutově skončí čtvrtý.
Mountfield ještě při své páteční porážce a výhře Brna v Olomouci může své - nyní páté - místo přepustit Kometě.

Po středečním posledním zápase Mostu v této sezóně WSM ligy se v Litvínově včera začali ve druhé skupině připravovat hráči pod smlouvou, kteří tak rozšířili kádr Vervy před play off.

Uspěje dnes tým Vervy v derniéře základní části a bude čtvrtfinále začínat doma? A kdo bude jeho soupeř?

Dosud s Pardubicemi v tomto ročníku ztratil jediný bod (výsledky 2:0 a 5:4p doma a 3:2 venku).

Všechny zápasy 52. kola mají nařízený jednotný začátek v 18:20 hodin.
Kdo pronikne na poslední volné místo do "desítky"? Favorizovaná je Plzeň, hraje sice na Spartě, ale stačí jí jediný bod.

Večer budeme znát (a na webu ihned najdete) jak litvínovského soupeře pro čtvrtfinále, tak přesný rozpis zápasů celé série, která každopádně začne v pondělí 13. března.