Tři dny stráví Oceláři Třinec na severu Čech. Na cestu se vydají už ve čtvrtek, v pátek dopoledne mají v Litvínově naplánované rozbruslení, večer je čeká zápas a v sobotu ráno na spodní litvínovské ploše ještě trénink. V neděli hrají v Praze se Spartou.
Další pátek nastoupí ke třetímu duelu mimo svůj led za sebou, v Karlových Varech.

Zápas Litvínov – Třinec 11. prosince se lámal do druhé poloviny. Verva vedla nad Oceláři góly bratrů Hanzlů a Hübla 3:0 a zdálo se, že směřuje za dalšími třemi body. Už na začátku třetí třetiny ale bylo vyrovnáno a nakonec se muselo prodlužovat. Nastavený čas rozhodl osm vteřin před jeho vypršením Kamil Kreps (3:4p).

Přitom ve Slezsku se žlutočerným v letošní sezóně nevedlo špatně.
V prvním zápase vedli po Reichelově brance ve 47. minutě 1:0, aby pak podlehli těsně (1:2).
Druhý duel vyhráli po Hořavově gólu v prodloužení (3:2p).

Vzájemnou bilanci na body (3:6) tedy mohou Litvínovští v pátek vyrovnat.

A také odskočit tabulkové hraně mezi šestým a sedmým místem! Přiblížila se na rozdíl pouhých dvou bodů. Litvínovský náskok na play off jako takové (11. místo) je nyní 16 bodů.

Kolektiv trenéra Kýhose nasbíral o devět bodů víc, 78. Poslední dva zápasy prodlužoval: v Pardubicích prohrál (4:5p), Plzeň doma v nastaveném čase porazil (3:2p).
V obou zápasech se trefil útočník Daniel Rákos. Střelcem týmu je Rostislav Marosz s 13 góly.

Pomůže už týmu Vervy obránce Pavelka? Nastoupí mužstvo po dvou porážkách v pozměněném složení? Povede se týmu po dvou hlušších zápasech střelecky zabrat? Uhlídá litvínovská defenzíva nejproduktivnějšího hráče Slezanů Jakuba Petružálka (11 + 17)?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
V neděli v 15:30 čeká Litvínov zápas "o šest bodů", derby téměř sousedů v tabulce v Chomutově.