Litvínov a Sparta Praha se v nejvyšší soutěži utkávají nepřetržitě od roku 1959 a vždy se bylo na co dívat.
Je hodně důvodů k tomu jít tuto neděli v Litvínově na hokej!

Není vyloučené, že proti Vervě nastoupí stejný gólman, jako loni v Jihlavě v baráži: mladý talent Jakub Škarek.
Urostlý brankář, měřící 189 centimetrů a vážící 88 kilogramů (navíc by měl své parametry ještě vylepšit vzhledem k tomu, že v listopadu oslavil teprve 17. narozeniny) má na kontě tři extraligové zápasy a také start na nedávném MS hráčů do 20 let v Kanadě.

Vcelku jasnou jedničkou je ale v sezóně co do počtu startů v utkání (27) Tomáš Pöpperle.

Sparta je zajímavým konglomerátem hráčů. Od někdejších karlovarských opor Kumstáta a Pecha (obra a malého šikulu dělí čtvrt metru výšky, 198 – 172 cm), někdejšího litvínovského mládežníka, zadáka Emingera, dále mistra republiky z roku 2016 z Liberce Řepíka, který přišel během sezóny z KHL, Slováky Mikuše, Cingela a Kudrnu, československého Kanaďana Briana Ihnačáka, který reprezentoval Itálii, až po kapitána týmu, 40-letého Jaroslava Hlinku.
Do KHL klub v sezóně naopak uvolnil talentovaného beka Čajkovského.

Nejproduktivnějšími v sezóně jsou útočníci Pech (32 bodů) a Vrána (33). V pátek jejich tým přehrál doma Mladou Boleslav 4:0.

Úspěch na mezinárodním poli pro celý český hokej, který by měli kvitovat všichni hokejoví příznivci: Pražané postoupili mezi nejlepší čtveřici Champions Hockey League!
Na poslední duel se švýcarským Bernem přišlo do O2 arény už 6073 diváků. Nejbližší dva úterky se Sparta střetne o finále se švédským Växjo a 17. ledna by mohla být návštěva ještě vyšší.

Hned čtyři litvínovští hráči okusili v minulosti sparťanský dres v nejvyšší soutěži: brankáři Janus (v sezóně 2014/15) a Pinc (2012/13) a obránci Pilař (2004 až 2007, v sezóně 2008/9 a 2012 až 2015), který s ní získal i mistrovský titul, a Kubát (v sezóně 2013/14).

Litvínováci Hübl a Lukeš zaostávají v produktivitě za Pechem a Vránou jen o několik bodů (3-4).

Tým se potýká s největší marodkou za poslední dlouhé období, přesto v týdnu přivezl ze dvou zápasů venku tři body a drží čtvrtou příčku. Jeho nedělní soupeř má stále o dva odehrané zápasy méně.
Z marodů se nejpravděpodobnější jevil v neděli start brankáře Januse. Jeho kolega Petrásek kryl v týdnu 55 z 61 střel, které šly na jeho branku.  

V říjnu Litvínov Spartu doma smetl 5:1, v listopadové odvetě v Praze prohrál 0:3.
Jak to dopadne v neděli?

V utkání se bude připomínat 80. výročí založení nejvyšší soutěže.
Odneste si čepici k 80. výročí Tipsport extraligy s retro logem Litvínova!
Vsaďte na zápas alespoň za 80 korun, tiket v mobilu nebo z pobočky ukažte promo týmu Tipsportu u vchodu A.
K dispozici je 200 čepic, akce platí do vydání zásob

První domácí vystoupení Vervy v roce 2017!