V celé základní části ročníku 2015/2016 nasbíral Litvínov 55 bodů.
Už v neděli večer tento výkon o jeden bod překonal! Ve třicátém zápase sezóny.

Z posledního víkendu získal tým čtyři body - to je jakoby porazil Zlín i Třinec v prodloužení či na samostatné nájezdy.
A to by ve čtvrtek před zápasy asi brali všichni.

Po prvním letošním vítězství nad Zlínem 2:1 a za stavu 3:0 o dva dny později proti Ocelářům to vypadalo ještě lépe. Po ztraceném náskoku a jednobodové porážce převládalo logicky zklamání, vždyť ještě v nastaveném čase hrál tým přesilovku čtyři na tři.

Ale smutek by neměl být dlouhotrvající. Jen koncovka posledního duelu trochu zkazila náladu do reprezentační přestávky.

Zápas jinak splnil očekávání střetu třetího týmu tabulky s prvním. Návštěvou, kvalitou hry, kulisou, dramatičností. Dva silní soupeři se o body podělili.

Robin Hanzl si shodně se svým mladším bratrem připsal v utkání dva kanadské body za gól a asistenci: "Já tabulku teď zase tolik nesleduju, takže jsem dnešní zápas nebral tak, že jde o první místo. Spíš je škoda, že jsme ho nedotáhli do vítězného konce přes to vedení," uvedl.

A vrátil se k rozhodujícímu okamžiku při litvínovské přesilovce v prodloužení, v níž skóroval soupeř: "Střelu jsem zblokoval, ale odražený puk se dostal ke Krepsovi, který to dobře trefil, bohužel pro nás," dodal hráč, kterého nyní spolu s Pavelkou čeká druhá reprezentační zkouška.

Litvínov dosáhl ojedinělé série tuctu domácích výher. Doma v neděli bodoval ve třináctém zápase v řadě.

Asi nebylo náhodou, že šňůru vítězství ukončilo utkání, které mělo zcela jiný průběh, než ta předchozí. V nich často tým (úspěšně) otáčel stav, z 1:2 i z 0:2. Teď naopak 3:0 vedl.

Při kvalitě soupeře a při odehraných jen 25 minutách ale zdaleka nebylo rozhodnuto. Zejména, když se Třinci podařilo snížit na rozdíl jediného gólu ještě do konce druhé třetiny. Nejdříve to tam napadalo žlutým, pak lepšícím se červeným.

Litvínovští fandové po zápase ukázali, že na bývalého hráče Vervy Jakuba Petružálka nezapomněli ani nezanevřeli. Pěkné gesto.

K jistotě účasti v play off chybí týmu HCVL nějakých 17-19 bodů.
O další se popere doma v derby 20. prosince!