Proti PSG Zlín to bude výzva - je jediným týmem, který v letošní soutěži žlutočerní ještě neporazili!
Půjde také o udržení domácí série neporazitelnosti. Trvá jedenáct zápasů a už téměř tři měsíce, od 16. září.

Tři porážky za sebou  ve vzájemných zápasech, na Čajkově stadiónu ve Zlíně dokonce třináct v řadě – tak málo se v poslední době daří Litvínovu proti Zlínu. Ten navíc po sérii osmi porážek, během kterých vyměnili na ZS Luďka Čajky trenéry, o víkendu dvakrát vyhrál.

Nejprve v nervy drásajícím boji s posledními Karlovými Vary (1:0) a poté s týmem z opačného konce tabulky, brněnskou Kometou (4:3). Náskok Zlína 3:0 z úvodu zápasu už Kometa nedokázala smazat.

Po dlouhých letech nepůsobí u A-týmu zlínská trenérská ikona Rostislav Vlach. Mužstvo dovedl k titulu v roce 2014 a pak i - asi k o poznání těžšímu - vzestupu z posledního místa v minulých dvou sezónách.

Letos už slabší podzim „nepřežil“, nahradil jej Robert Svoboda od juniorky a nedávný hráč Martin Hamrlík. První vítězství slavili o minulém víkendu. Aktuálně ztrácí PSG na desáté místo čtyři body.

Na skalpu Varů a Brna se třemi kanadskými body (2+1) podílel Lotyš Bukarts, lídr klubové produktivity (12+10). Desetkrát se radoval z dosažené branky Petr Holík.

Verva se na víkendové zápasy připravuje od úterý. Již bez Kristiana Reichela, který odletěl spolu s mládežnickým reprezentačním výběrem na turnaj do Kanady.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po čtyřech zápasech venku bude tým hrát doma hned třikrát za sebou, protože po nedělním duelu s třineckými Oceláři přivítá po přestávce doma v úterý 20. prosince i v derby Piráty Chomutov.