Jedenáct výher za tři body v řadě, to se povede v extralize málokomu a málokdy.
Obhájce titulu se takto nastartoval 16. října v Mladé Boleslavi výhrou 3:0. Navíc v sedmi zápasech nedostal ani jediný gól! Z toho v prvních třech za sebou. 
Posledním, kdo Tygry zakousl, byl 14. října Litvínov!

Liberec hostil v pátek Kometu a své role se nezhostil tak, jak se na šelmy sluší – Kometa jej sežehla v úvodu utkání třemi góly. Ale nespálila...
Tygři zápas otočili a v prodloužení vyhráli 4:3, celkově podvanácté v řadě. I tak Brňané jako první po dlouhé době vzali modrobílým alespoň bod.

Liberec úctyhodnou sérií vylétl na druhou příčku v tabulce a má v soutěži nejlepší obranu, inkasoval jen 37 gólů! Start obhájce titulu do sezóny, představovaný sedmi porážkami v prvních jedenácti zápasech, tak může být zapomenut.

Pod Krušnými horami v prvním zápase vyhrála Verva 3:2 v prodloužení Hüblovým gólem v čase 64:57.

Tygři na jaře oslavili premiérový titul, po němž došlo k poměrně značné obměně kádru. Odešli z něj Schwarz, Výtisk, Bakoš, Birner, Řepík a Vampola, naopak doplnili ho například Will, Bartovič, Bližňák, Svačina a Vantuch, který v minulé sezóně působil i v Litvínově.

Bodově nejlepším Pešánovým svěřencem je nyní útočník Petr Jelínek, vyniká také obránce Radim Šimek.

Litvínov se bil v pátek v Praze se Spartou statečně, ale na body nakonec nedosáhl, protože selhal střelecky. Poprvé v sezóně nedal ani gól, prohrál po dvou vítězstvích a nebodoval teprve v sedmém zápase tohoto ročníku.

V minulé sezóně Tygři vyzráli na Vervu ve všech čtyřech případech. Ztratili jediný bod z dvanácti (1 –11). Letos je to na body zatím 2 – 1 pro Litvínov.

Jak dopadne pod Ještědem duel dvou posledních českých mistrů?