Momentálně je na dvaceti bodech a k dobru má tři zápasy venku: v pátek na Spartě (18:30), v neděli v Liberci (16:30) a příští týden v Pardubicích.

Do prosincové reprezentační přestávky stihne tým odehrát ještě tři zápasy ze třetí čtvrtiny, v Olomouci a doma se Zlínem a s Třincem.
V tu chvíli bude mít utkání doma a venku, včetně předehrávky 32. kola, zarovnán na stejný počet: patnáct.

Po úterních dohrávkách Vítkovice – Brno (2:1) a Zlín – Liberec (0:5) může HCVL říct, že má 20-ti bodový náskok na play off (11. místo).

V dohrávkách skončila jedna extraligová jistota, trenér Rostislav Vlach už nevede Zlín. Jako hlavní kouč působil u jednoho týmu nejdéle ze všech současných koučů, více než pět a půl roku.

Litvínov se od úterý připravuje na zatím asi nejtěžší víkend – zápasy na ledě čtvrtfinalisty Ligy mistrů, pražské Sparty, a rozjetého Liberce. Ten de facto už vede soutěž, na první třinecké Oceláře ztrácí jen bod a má o zápas méně.

I do Liberce pořádá fanklub Ropáci on Tour autobusový zájezd, hlaste se na jejich stránkách.

Ve středu už s týmem trénoval i obránce Tomáš Pavelka, který nedohrál pro zranění nedělní utkání s Plzní. V hodnocení +/- bodů se s +13 body dělí o páté místo v celé soutěži.

Připomínáme tři změny u domácích zápasů do konce roku 2016 oproti původnímu kalendáři.
Zápas v Liberci ve 27. kole v neděli 27. listopadu se hraje venku (prohozené pořadatelství) a začíná v 16:30.
Zápas s Třincem ve 29. kole v neděli 11. prosince se hraje doma (prohozené pořadatelství), a začíná v 15:30 hodin (neděle).
Zápas s Vítkovicemi ve 34. kole v pátek 30. prosince začne vzhledem k přímému přenosu České televize o deset minut dřív než obvykle, tedy už v 17:20 hodin.
Bude to již pátý přímý přenos z domácího zápasu Vervy v této sezóně.