Krefeld (0:2 a 5:3), Nitru (7:0 a 5:0) a Liberec (0:1 a 3:1p) – tyto celky nechala vítkovická Ridera za sebou v Lize mistrů.
Probojovala se tak ještě o kolo dál, než loni Litvínov. A nyní ji čeká boj o postup mezi čtyři nejlepší týmy soutěže s celkem Fribourg-Gottéron. První duel je na programu 6. prosince doma.

Mužstvo postihla na podzim marodka. Nejprve útočníky, pak se projevila i v obranných řadách. Týmu se daří defenzívně, dostalo třetí nejmenší počet branek v soutěži! Zápasí spíše s koncovkou. 

Posledně ve Varech produktivní Vítkovice byly, skórovaly čtyřikrát, ale v lázeňském městě pro změnu pětkrát inkasovaly.

Doma se nyní Ostravští v TELH představí poprvé od 28. října. Ze tří duelů venku nevytěžili žádný bod, třikrát prohráli o jediný gól (1:2, 2:3 a 4:5). Pohybují se na rozhraní postupu a nepostupu do předkola play off, okolo 10. a 11. místa.

Verva v reprezentační pauze pokračovala v tom, v čem před ní začala.
„Po přestávce jsme dříve někdy podávali takové rozpačité výkony, trvalo nám, než jsme znovu chytli herní rytmus,“ vzpomíná trenér Radim Rulík.
„Možná nám teď paradoxně pomohlo i to, že jsme netrénovali kompletní a odpočinuli si od sebe, tedy myslím od toho úplného složení. A bodovali jsme.

Jde to strašně rychle za sebou. Měli jsme tři těžké zápasy v rychlém sledu, s těžkými soupeři. O to cennější jsou pro nás dosažené výsledky.

Teď budeme hrát zase v rychlém sledu, úterý – pátek – neděle, prakticky stále v rytmu obden zápas. Uvidíme, jak nám to bude dál sedět. Doufám, že navážeme na naše předchozí výkony a dokážeme se prezentovat stejným stylem,“ uzavírá hlavní trenér.

První vzájemný duel s Vítkovicemi v této sezóně vyhrál Litvínov doma 30. září 2:0 góly Hübla a Černého.