Utkání má o dvě hodiny posunutý čas proti původnímu rozpisu vzhledem k přímému přenosu České televize. Jinak už se všechny běžné nedělní zápasy na Hlinkově stadiónu budou hrát v „zimním“ čase, tedy od 15:30 hodin .

121 zápasů neprohrál Litvínov v nejvyšší soutěži tak vysoko, jako 27. září v Brně (1:7). Předtím to bylo až v (později mistrovském) ročníku 2014/2015, to jej stejným poměrem přehrála Sparta.
Teď je šance k odplatě!

Tým generálního manažera a hlavního kouče Libora Zábranského v jedné osobě šlape jako hodinky. Sezónu začal čtyřmi výhrami v řadě a poprvé bez bodu vyšel až v patnáctém zápase na ledě Hradce Králové.

Kometa válí, má v soutěži nejlepší útok (81 vstřelených branek, průměř přes čtyři na zápas). Prosazují se hlavně Erat a Kvapil. Nejvyšší průměrná návštěva už je v jihomoravské metropoli tak trochu samozřejmostí.

Středeční duel s Vítkovicemi měli Brňané odložený vzhledem ke startu soupeře v Lize mistrů. Takže po přestávce až v pátek hostili poslední a v poslední době navíc góly nestřílející Karlovy Vary. Rozdrtili je 8:2, exceloval forvard Zaťovič (2+2) a hattricku dosáhl kapitán Čermák.

Hráči Vervy dokázali v Brně v loňské barážové sezóně vyhrát vysoko (6:1). Po tomto utkání skončil tehdejší hlavní kouč Komety Alois Hadamczik. V Brně vyhrál Litvínov i druhý duel (3:1), naopak doma se nedařilo (2:3 a 0:1).

Mužstvu se před pátkem rozšířila marodka, nastoupit nemohl střelec tří gólů v posledních dvou zápasech Martin Hanzl. Nemělo by jít o vážné zranění. Přes oslabení tým po dvou výhrách před reprezentační přestávkou vyhrál dvakrát i po ní.

V Hradci se předvedl ve výborném světle, nebylo toho moc, co by fanoušci mohli vytknout... Právě oni si po minulé sezóně v té letošní asi užívají hokej pod Krušnými horami (i na jiných stadiónech) nejvíc.

V současné době drží tým sérii osmi domácích výher. Ta devátá by byla obzvlášť cenná. Tak silný soupeř nepřijíždí pod Krušné hory každý den… Tak dorazte všichni, měl by to být parádní hokej!
-------------------------------------------------------------------------------------------
V úterý bude hrát HCVL ve Vítkovicích.