Mužstvo odehrálo 16 utkání za 45 dní, v průměru tedy jedno ani ne za tři dny. Z toho jedenáct vyhrálo a v pěti odjelo z ledu poraženo.

Bilanci můžeme vidět i takto:

I. čtvrtina

24 bodů (13 zápasů)

II. čtvrtina
2 body (2 zápasy)

III. čtvrtina
2 body (1 zápas)

Dvakrát za sebou v poslední době tým otočil stav z 0:2 na dvoubodovou výhru (3:2). Potřetí ve Zlíně se mu to už nepovedlo, první vstřelený gól přišel až za stavu 0:3. Po něm měl Litvínov výrazný tlak, možná mohl hrát přesilovku a závěr zápasu by ještě byl zajímavý.

Takhle zůstal po výsledku 1:4 Čajkův stadión stále severočeskou černou můrou. Litvínov zde z posledních třinácti zápasů vytěžil jen tři body za remízy v základní hrací době.

Další šance sérii zlomit přijde 22. ledna, to bude rovných sedm let od poslední výhry ve Zlíně. 22. ledna 2010 vyhrál Litvínov 2:1 góly Lukeše a Majdana, chytal Jaroslav Hübl.

Osmi výhrami v řadě se předtím žlutočerní přiblížili klubovému rekordu (9 vítězství za sebou). Přesto, že se týmu v poslední době nedaří vstupy do zápasů.

Po utkání se Spartou (1. třetina 4:1) je bilance úvodních dvacetiminutovek z pohledu HCVL:
0:1 (Liberec)
0:0 (Pardubice)
0:1 (Hradec Králové)
0:2 (Olomouc)
0:2 (Zlín)

O to lepší byl vždy (až na poslední výjimku) závěr.

O třetí příčku může Litvínov, který má spolu s Hradcem odehráno nejvíc zápasů (16), přijít už v úterý, kdy čtvrtá Sparta hraje s Libercem. Ale to není podstatné.

„Jsme rádi, že jsme získali tolik bodů. Asi všechny kluby mají – alespoň na začátku sezóny – stejný cíl, a to je postoupit do play off. Ten náš se nemění, budeme šťastní, když do vyřazovací části postoupíme,“ uvedl trenér Radim Rulík.

Radost nedělají trenérům absence. Aktuálně nebyli k dispozici brankář Petrásek, obránce Frolo a útočníci Martynek, Nejezchleb, Hořava a Jakub Černý. Zranění posledního po vyšetření v nemocnici vypadá nadějněji a nemuselo by být dlouhodobé, nicméně nad jeho startem v nejbližších zápasech je ještě otazník.

Do reprezentační přestávky zbývají dva zápasy, na ledě prvního Třince (prohozené pořadatelství) a pátého Chomutova. Těžké prověrky!
Ovlivní náladu hráčů i fanoušků v přestávce a srovnají počet zápasů mužstva doma a venku na 9:9.

Hráči se na poslední dva duely začnou připravovat po pondělním volnu od úterý.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Nejbližší extraligový duel v Litvínově má termín středa 9. listopadu, kdy přijede pod Krušné hory Mladá Boleslav.