Hráči PSG loňský i předloňský podzim (ten po mistrovském titulu) klesli v tabulce až na poslední příčku. Vždy se z ní však vydrápali nahoru a pokaždé postoupili až do čtvrtfinále.
Přijde obvyklé zlínské zlepšení?

Teď jsou Moravané při jednom neodehraném zápase po první čtvrtině mimo postupová místa, jedenáctí. Ale stačí započítat případné zvládnutí dohrávky 7. kola (22. listopadu doma s Libercem) a do „desítky“ se opět vrátí. Také jen o šest branek pasívní skóre naznačuje, že tým by v pořadí mohl patřit výš.

Vzájemné zápasy?
Dříve to bývaly Košice, pak třeba venku Vítkovice. V posledních letech patřil k nejneoblíbenějším soupeřům Vervy Zlín.
Potvrdil to i letos v září, když po litvínovské výhře v Olomouci zkazil týmu domácí premiéru a vyhrál pod Krušnými horami 6:3.
Ve Zlíně se HCVL dlouhodobě nedaří, přišel nyní čas tuto sérii zlomit?

Výhra 6:3 v Litvínově byla dosud nejvyšší výhrou Zlína v tomto ročníku! Dokonce i na ledě Karlových Varů utrpěl 16. října porážku 4:7.
Neúspěch na západě Čech však byl po sérii tří výher se ziskem osmi bodů.

Naposledy v pátek na Kometě mužstvo ze Zimního stadiónu Luďka Čajky vzdorovalo. Nakonec si z ledu celku, který je druhý za Třincem jen díky skóre horšímu o jediný gól, odvezlo porážku 2:4.

Nastoupilo v sestavě: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, Chytil - Kubiš, Podešva, Goiš.
Mužstvo má trenéra nejdéle sloužícího v soutěži u jednoho týmu. Rostislav Vlach je s ním doslova srostlý.

Verva v pátek uzavřela sérii pěti domácích zápasů.
"Kdyby nám před touto sérií někdo řekl, že z ní vyhrajeme tři-čtyři zápasy, byli bychom spokojeni," usmíval se v pátek večer obránce Tomáš Pavelka, který gólem na 1:2 nastartoval obrat k pátému úspěchu. Přišel i přesto, že průběžný stav byl znovu 0:2 v neprospěch žlutých.

Tým opět ukázal značnou psychickou odolnost a také sebedůvěru. Pomohli mu diváci a zase jej držel výborný brankář Jaroslav Janus. V úterý o svých kvalitách přesvědčil i Jaroslav Hübl.

Škoda, že jak přibývají body, přibývají i zranění. Marodku už před pátkem rozšířil Miloslav Hořava (neměla by to být dlouhodobá záležitost) a po zápase byl otazník nad Jakubem Černým, který utkání nedohrál. Více o jeho případných startech v dalších zápasech má napovědět vyšetření v nemocnici.

Získat doma 12 z 15 možných bodů je skvělý výsledek. Osmá výhra v řadě ještě lepším!
Jaký je v tomto ohledu klubový rekord? O moc větší už ne...

V úvodu sezóny 1977/78 vyhrál Litvínov devět utkání za sebou. A totéž se mu povedlo na přelomu základní části a play off v mistrovské sezóně 2014/2015. Pravda, před těmi téměř čtyřiceti lety to byla všechno vítězství v základní hrací době, ale výhra je výhra.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Po neděli odehraje HCVL i další dva duely venku.
Příští víkend nastoupí nejprve v pátek v Třinci (17:00, prohozené pořadatelství) a v neděli k derby v Chomutově (15:30).