Bílí Tygři se v úterý dobře popasovali s prvním kolem play off Ligy mistrů. Po vítězství 4:1 minulé úterý doma jim postup mezi nejlepších šestnáct týmů zajistila i porážka 0:2 na ledě Färjestadu.

V osmifinále změří 1. a 8. listopadu síly s Vítkovicemi. Minimálně jeden český tým tedy postoupí do čtvrtfinále.

V brance Liberce se střídají Lašák a Will. Na sedm kanadských bodů dosáhli Jelínek a Bulíř (3+4). Prodlouženou rukou kouče Filipa Pešána je kapitán, Slovák Branko Radivojevič.

„Liberec má kvalitní tým, dobře organizovaný, s velmi dobrou ofenzívní činností. Odešli z něj její lídři, ale základ zůstal,“ uvedl k zápasu trenér Darek Stránský

Tým Vervy se po příjemné injekci tuctu bodů z posledních čtyř zápasů a úchvatném představení proti Spartě na zápasy připravoval po jednodenním volnu od úterý.

Na ledě už se kromě zraněného obránce Frola a nemocného útočníka Martynka objevují i Petrásek (dohání tréninkové manko), Pavlík a Nejezchleb. Největší šance být k dispozici už tento víkend se zdála být u Richarda Nejezchleba.

„Chceme se prezentovat hrou, která nám v minulých zápasech přinesla body, tedy aktivní a doplněnou zabezpečenou obranou. Pro nás a hlavy hráčů je teď myslím dobře, že hrajeme nejdřív s Libercem, který je mistrem, než kdyby to byly po výhře nad Spartou Pardubice,“ řekl asistent kouče.

S jídlem roste chuť, a když přijde forma a „lepí to“, je třeba z toho v dlouhodobé soutěži vytěžit co nejvíc. O prodloužení vítězné série na pět utkání bude žlutočerný tým usilovat v pátek od 17:30 hodin.

V minulé sezóně s hráči zpod Ještědu čtyřikrát prohrál a získal jediný bod.

Při utkání můžete ve vestibulu vchodu B využít možnost získat památku na utkání a vyfotit se ve Smileboxu partnera Tipsport extraligy, Pojišťovny Generali.

Dalším důvodem proč jít v pátek na hokej dřív je utkání staršího dorostu Litvínov - Sparta.
Hraje se na spodní ploše od 15 hodin.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
V neděli pokračuje série domácích zápasů žlutočerných utkáním s pořadovým číslem čtyři. Soupeřem bude v témže čase pardubické Dynamo.