Jiří Šlégr o hráčích: „S Jakubem Petružálkem jsme jednali, trénuje, vyjádřil se, že by rád šel ještě do zahraničí. U nás má vždycky dveře otevřené, uvidíme, jak to dopadne. S Jakubem Černým jsme se také bavili, je to o podmínkách, o domluvě. V jednání máme také zahraničního obránce, zájem máme, rádi bychom obranu oživili a chceme do týmu nový impuls. David Němeček asi nepřijde, byli jsme předběžně domluveni, ale rozhodl se jít jinou cestou. Pokud to nedopadne, budeme hledat dál a uvidíme, co se naskytne, je to i o financích. Klub je na tom dobře, jako dříve, je stabilizovaný.
U Richarda Nejezchleba máme očekávaní a dobré reference na něj prakticky z celého světa, tak uvidíme, jak se začlení do týmu."


Radim Rulík
: „Asistenta jsem vybíral z několika kandidátů, nakonec jsem si vybral Darka Stránského. Své sehrálo to, že se mi líbil projev juniorky Sparty, kterou jsem viděl hrát. Do té doby jsme se neznali. Říkal jsem si, že je to jeden z trenérů, který by měl dostat šanci. Předběžně jsme se bavili o tom, jak si práci rozdělíme. Já bych se měl věnovat útočníkům, on obráncům. V přípravě se budeme dělit rovným dílem, dostane určitě velký prostor.
Loni jsme přípravu trochu pokazili, my jako trenéři jsme na tom měli největší podíl. Měnil se kondiční trenér, chvíli trvalo, než se rozkoukal, zapracoval se a než si všechno sedlo. Letos uděláme přípravu jinak, abychom byli na sezónu určitě připraveni lépe. Teď máme mužstvo ne s tak velkými jmény, ale věřím, že o to lépe budeme připraveni."


Darek Stránský: „Jsem z Ostravy. Vzdálenost? Před časem jsem se přesunul do Prahy a teď zkrátka jen dál na sever, to už nehraje velkou roli, republika je malá. Mé angažování se seběhlo docela rychle, komunikace běžela hlavně posledních čtrnáct dní. Sparta mi vyšla vstříc, bylo to perfektní jednání v můj prospěch. S Radimem jsme spolu dosud nedělali. Povídali jsme si poprvé asi dvě hodiny, myslím, že jsme si padli do oka a na spoustě věcí se shodli, včetně stylu hry, kterým se chceme prezentovat. Měl by být moderní, aktivní, v dnešním hokeji se rozdíly mezi obránci a útočníky stírají, řady se prolínají.
Po řadě let u mládeže je pro mě práce v extralize výzva. Těším se na to moc a jsem plný očekávání...
I po loňské sezóně, která se moc nepovedla, si myslím, že je tady velký potenciál. Včetně juniorů, vím, že ve větší míře odehráli baráž. Richarda Nejezchleba znám, převlíkal se s námi i ve Spartě a komunikovali jsme spolu. Má jednu sezónu po zranění, hrál loni hlavně ECHL, což je kvalitní soutěž. Potenciál měl vždycky, je to důrazný a rychlý hráč."

Richard Nejzechleb: „Litvínov mi nabídl nejlepší podmínky, někteří kluci mi taky radili. Jsem na to zvědavý. První nebo druhá lajna? No, jsem spíš útočný než obranný typ, takže to bych byl samozřejmě rád, bylo by to dobré. Ale to se teprve uvidí. Některé kluky znám ještě ze Slavie, taky Lukeše, Pavelku a další. Minulé léto jsem měl zraněnou kyčel, už je ale dobré. Jsem rád, že jsem teď tady. V New Yorku, který mě draftoval, jsem trochu vystřízlivěl, mladí hráči tam moc šancí nedostávají."