„Je to největší turnaj na světě pro věkovou kategorii hráčů narozených v roce 2003. Zúčastní se vždy nespočet mužstev v hodně skupinách, které jsou rozdělené dle výkonnosti. My jsme byli ve druhé nejvyšší skupině," popsal trenér Zdeněk Zíma.

Z každé skupiny postupovaly dva nejlepší týmy. Výběr Ústeckého kraje šel z druhého místa, když v souboji o první flek podlehl svému jedinému přemožiteli Cyklon SSF. Jenže brzy přišla odplata. Ve vyřazovací části čeští hráči parádně prošli přes čtvrtfinále, aby se trápili v semifinále s celkem Typhon SSF, ale i to nakonec zvládli vyhrát 4:3. Postoupili do finále a tam je čekal už zmíněný tým Cyklon SSF.

„Kluky jsme ale patřičně nahecovali a zahráli skvěle. Finále ovládli 3:1. Porazili jsme tým, se kterým jsme prohráli boj o první místo ve skupině," poukázal Zíma, že sportovní pomsta přišla ve správný čas. Ale pozor! Hokejisté si v Kanadě neužili jen vítězství v turnaji a oslavy. Nezapomenutelným zážitkem pro ně byl také trénink a setkání s hráči montrealských Canadiens Tomášem Plekancem a Tomášem Fleischmannem.

V dalším roce by rád trenér Zdeněk Zíma přivezl do Kanady dva týmy. „Snažili bychom se dostat nějakou finanční podporu od kraje, protože na náklady je to hodně náročné. S finanční podporou by se tam dostali nejlepší hráči, kteří ne vždy mají možnosti na takový turnaj odletět," poukázal kouč, pro kterého to letos bylo už třetí vystoupení na tomto klání. A zatím nejlepší!


Zdroj: http://mostecky.denik.cz/hokej_region/litvinovsti-kluci-s-vyberem-usteckeho-kraje-dobyli-hokejovou-kanadu-20160225.html