Sahali po třech bodech, vypadalo to, že nebudou mít žádný a nakonec se radovali ze dvou. Bitvu Vervy a Rytířů rozhodla až devátá série nájezdů (6:5sn), klíčová však pro ni byla využitá litvínovská power play v čase 59:38. Padlo deset branek, další tři v nájezdech. U čtyř branek domácích asistoval obránce Jareš.

Bez distancovaného Kubinčáka a zraněného Hujsy nastoupil Litvínov proti Kladnu s touhou zažít radost z vítězství. Do hry se pravidelně dostávala i čtvrtá řada složená z juniorů Jurčíka, Smolky a Šrámka.
Trenérské přání vyvarovat se chyb v defenzívě a zbytečných faulů domácí zpočátku vcelku plnili a tak přišly i branky. Ale popořadě...

Čtrnáct let od Nagana si před trestnými lavicemi podali ruce tehdejší spoluhráči Patera a Ručinský. Hüblova řada se natlačila před Cháberu hned při prvním střídání, po minutě hry pak po pěkném Jenáčkově zpracování puku ostře pálil Jareš, ale těsně nad.

Ve 4. minutě vedla aktivní hra Vervy k prvnímu vyloučení (Bílek). Po přihrávce Jareše a Lukešově vybídnutí ideálně usměrnil puk u tyčky nahoru Viktor Hübl, 1:0. V 7. minutě dostal Lukeš prostor za modrou čarou k rychlému nápřahu a orazítkoval pravou tyč!

V 8. minutě udržel puk v souboji Trávníček a ještě uvolnil Frolíka, který se elegantně zbavil posledního obránce, jel sám na branku, ale zasáhl jej do hrudi. Místo 3:0 to bylo jen 1:0, ale i tak Litvínov předvedl dobrý úvod.

První domácí oslabení měl na svědomí Majdan, hlavně v závěru úvodní kladenské přesilovky podržel svůj tým Petr Franěk. Stejně jako při šanci Valského z mezikruží ve 12. minutě.
Pak znovu převzali taktovku domácí, Majdan se ve 14. minutě pěkně uvolnil a ještě lépe bekhendem zakončil, 2:0.

V 17. minutě kombinovali v útočném pásmu Kladenští, ale na druhé straně měl ke gólu po Ručinského centru před branku blízko Jenáček. V poslední minutě třetiny procedil puk přes Fraňkův beton Eberle (což bylo oznámeno až dodatečně, původně byl gól přiřknut Látalovi) a snížil na 2:1.

Jak velké to bude povzbuzení pro hosty po přestávce? Bylo. Vrhli se hned do útoku a už po 25 vteřinách si vynutili faul (Černý). Rytířskou přesilovku zkrátil sekáním Lepine. Litvínov soupeře před jeho brankou točil, ale vypálil jen Jareš, těsně vedle.

Ve 28. minutě hosté přidali a v krátkém sledu pršely střely na svatyni Krušnohorců. V polovině utkání odpověděl z úhlu dravý Jurčík, čtvrtá řada dostala více prostoru než v jiných zápasech a odvděčovala se za něj.
V průběhu třetiny se začal rozcvičovat Martin Volke, což bylo neklamné znamení toho, že jeho starší kolega v brance není v pořádku.


Ve 33. minutě přišel smolný okamžik černých, odraz kotouče od brusle znamenal gól, který byl připsán Eberlemu – i tentokrát až dodatečně, po opravě. Při komerční přestávce ve 35. minutě pak vystřídal Fraňka Volke.


Ve 38. minutě Jenáček v signalizované ze vzduchu sklepl Jarešovo nahození mezi betony gólmana a než se diváci doradovali z gólu, Hübl opět po Jarešově asistenci přidal za třicet vteřin čtvrtý zásah a svůj druhý v zápase, 4:2! V té chvíli seděl na trestné lavici Dragoun. Událostmi nabitá půlminutka…

A to ještě v závěru třetiny zabrali nedeprimovaní Středočeši a domácí museli zuby nehty bránit své tři tyče od pohromy, vedení 4:2 udrželi.

65 vteřin po zahájení třetího dějství se zblízka prosadil Dragoun a zadělal na drama. Ve 43. minutě Hluchý využil zpětnou přihrávku a trefil přesně k tyči. Na vyrovnání se hosté ani tolik nenadřeli. Vzápětí fauloval Ručinského Eberle, ale domácím se ve výhodě příliš nedařilo.

Pak se zápas co se týče šancí poněkud „uklidnil“, až přišlo v polovině třetiny kladenské přečíslení a Látalova dorážka, která dokonala pro domácí hořký zvrat, 4:5. Viktor Hübl mohl jet sám na branku, byl však pískán ofsajd a za následné vystřelení puku udělili sudí Fraňo a Hradil osobní trest.

Necelé dvě minuty před koncem si domácí vzali oddechový čas a nahradili brankáře šestým hráčem. 22 vteřin před sirénou se k dorážce dostal Jakub Černý a způsobil, že Litvínov podruhé za sebou využil power play. (Stejně se mu vedlo v Třinci, ale tam to bylo za stavu 5:3).


Prodloužení nerozhodlo a nájezdy začal brankou kladenský Lepine. Jenáček dokázal, že mečboly odvracet umí a hned dostal šanci znovu, to už neuspěl. Pak přišlo napínavé nastavení, ke slovu se dostal junior Smolka i bek Kubát, na obou stranách kralovali gólmani. Až při své třetí šanci podruhé uspěl domácí specialista Jenáček a kladenský Hovorka odpovědět nedokázal. Pod Krušnými horami zůstaly dva body.
Litvínov odehrál zápas jen se dvěma dvouminutovými tresty.

Vladimír Jeřábek: "Věděl jsem, že Kladno je bruslařský tým, také se to ukázalo. Začali jsme utkání dobře, slušně jsme bruslili. Zápas byl jako na houpačce. V jeho průběhu jsme po dobrém začátku udělali dost chyb, začínalo to už ve středním pásmu. Dostali jsme tři laciné góly. Přímočará hra Kladna a střely z úhlů, to vše přineslo soupeři branky. Vypadalo to, že můžeme mít tři body, pak zase žádný. Takže já jsem za dva velice rád."
 

Zdeněk Vojta: "Vstoupili jsme do utkání hodně vlažně, nebruslili jsme a domácí šli do tlaku, ze kterého dali dvě branky. Poté jsme se štěstím snížili i vyrovnali, hosté opět odskočili na rozdíl dvou branek a my to otočili. Ale v závěru jsme tři body neudrželi, škoda, chybělo dvacet vteřin... Mrzí nás to, protože každý bod má pro nás cenu zlata. Jsme na jednu stranu rádi za bod, ale na druhou byly velmi blízko tři."