52 minut držely Benátky v Litvínově vcelku krok s kvalitnějším soupeřem, nakonec si odvezly šest branek. Čtyři góly zařídila první formace, Hübl s Lukešem zaznamenali čtyři body (1+3), dvakrát skóroval Kubinčák. Do branky se po 19 dnech vrátil Petr Franěk, v polovině zápasu se vystřídal s Martinem Volkem. Verva vyhrála 6:1.

Proti soupeři z Pojizeří postavili trenéři do branky uzdraveného Petra Fraňka, kterého v polovině utkání vystřídal Martin Volke. Do sestavy se po nemoci vrátili zadáci Jareš s Brejčákem, pauzírovali tentokrát Skuhrovec a Gerhát, pouze v tréninku jsou zatím Ručinský s Trávníčkem.

První střídání, první gól - to byl litvínovský začátek. Ve 12. vteiřně se v šanci objevil Hübl, Stejskal stihl zasáhnout, ale proti dorážce dojíždějícího Vojtěcha Kubinčáka už byl bezmocný. Druhou asistenci zapsal Lukeš.

Hosty nepovedený start jejich premiéry pod Krušnými horami nedeprimoval a už ve 4. minutě bylo srovnáno po střele Krále, jemuž asistoval Krejčík.

V 7. minutě se prosadila první řada Vervy znovu a František Lukeš opět po přihrávce Hübla a tentokrát ještě Stříteského upravil na 2:1.

Stejskal zůstal zaměstnanějším mužem svého protějšku Petra Fraňka, pálili na něj Brejčák, Rindoš, Hanzl i další, ale benátský gólman odolal. V 16. minutě mohl skórovat Hujsa, zapomenutý na útočné modré, ale prudkou přihrávku nezachytil. Krátce na to jsme viděli první vyloučení, Litvínov Pojkarův trest přestál bez úhony.

Po změně stran se pěknými kombinacemi ve 23. minutě blýskla Hujsova řada, nejprve Hujsu uvolnil Frolík, pak Hujsa přihrál do šance Maxovi, ale v obou případech byl poslední instancí Benátčanů pozorný Stejskal. Posun skóre nepřinesly ani další dva tresty jinak slušného utkání (Krejčík a Majdan). Ve 32. minutě vystřídal Volke Fraňka a hned musel ukázat pohotovou lapačku.

Hosté se snažili jít za vyrovnáním, největší možnost měl po chybě domácí defenzívy Klimt, na Volkeho si však nepřišel. předtím Hanzl uvolnil Jenáčka a Hübl jel prakticky sám na Stejskala, udeřilo však až 47 vteřin před druhým klaksonem, kdy se prosadil střelou zblízka do šibenice Viktor Hübl - 3:1.

V posledních vteřinách druhého dějství odešli pykat krátce po sobě Jareš a Frolík, ten dokonce až po vypršení času. Dlouhá výhoda pět na tři byla velkou možností Benátek na zdramatizování zápasu, ale nevyužily ji. Vervě se zase nevedlo při trestech Nika a Klimta, ovšem to šlo o klasické přesilovky.

Závěr zápasu patřil jasně Krušnohorcům. Ve 49. minutě ještě Hujsa trefil jen tyč, v dobré pozici neuspěl ani Bojer a v 51. minutě Majdan. V 53. minutě však už zahřmělo, a to hned dvakrát během deseti vteřin.

Nejprve Jan Bojer dokončil akci po šanci Rindoše a vzápětí další pěknou souhru Hüblovy řady opentlil koncovkou Vojtěch Kubinčák. Hned v další minutě navíc uklidil odražený puk do odkryté klece Martin Frolík, tady ani pozorný Stejskal už nic nezmohl.


V 58. minutě mohlo být pro hosty ještě hůř, Vála a Král prošli dvířkami na trestnou lavici v rozmezí 22 vteřin a Stejskal se měl zase co ohánět.


Litvínov podruhé doma vyhrál za tři body, týmu se dařila kombinační hra a může se těšit na čtvrteční generálku. Odzbrojí v regionálním derby chomutovské Piráty?