Deset zápasů čekal Litvínov na tříbodovou výhru, pak to stálo za to: zvítězil na ledě lídra tabulky v Českých Budějovicích, aniž by inkasoval gól! Sám skóroval dvakrát v polovině třetí třetiny, pečetil při power play protivníka. První litvínovské čisté konto sezóny zapsal Martin Volke. V pátek se litvínovští fanoušci jistě budou o poznání více těšit na domácí zápas s Vítkovicemi.

S třemi juniory na soupisce přijel Litvínov do Českých Budějovic, obránci Havelkou a Horou a útočníkem Jurčíkem. První a třetí zasáhli do zápasu. Ručinský nastoupil s Hanzlem a Gerhátem.
Naopak do sestavy se nevešli Černošek, Jenáček a Frolík, chyběl zraněný Gula. V brance dostal opět příležitost Martin Volke.

Úvodní oslabení oba celky přestály, Litvínov se bránil od čtvrté minuty (Hübl), domácí poslali sudí Pešina a Trombík do čtyř v minutě osmé (Vráblík).
Právě Vráblík pomohl zneškodnit litvínovské přečíslení první formace v 11. minutě. Volke se vyznamenal v 6. a 7. minutě při dvou možnostech Jihočechů.

Horší situace pro hosty nastala v 16. minutě, když se druhý Hüblův trest překryl o osm vteřin s předchozím proviněním Stříteského. Ale i tuhle situaci se podařilo ubránit a první část skončila bez branek.

V té druhé natropila hodně starostí gólmanu Kovářovi rána Ručinského při trestu Červeného, hosté se zase museli bránit po vyloučení Kubáta. Horší to bylo po zdvojeném trestu Jarešovi, ale tahle situace skóre nezměnila, Litvínov se při ní dostal i do jednoho brejku. Stejně jako Hujsa s Majdanem při hře pět na pět.

V závěru třetiny se naskytla přesilovka zase hráčům ve žlutém a poslední chvíle druhého dějství patřily jim. Ve 37. minutě se provinil Kuchejda. Blízko k otevření skóre měl Kubinčák, ale trefil jen dobře postaveného Kováře. Bezchybný byl i jeho protějšek Martin Volke a tak i po čtyřiceti minutách mělo skóre nerozhodnou a hodně fotbalovou podobu.

Třetí část začal Litvínov se stejnou chutí, s jakou končil předešlou a ohrožoval gólmana Kováře. Domácí odpověděli a k prvnímu gólu měli blízko při vyloučení Majdana ve 44. minutě. Ale hosté se ubránili a krátce po návratu potrestaného hráče se dostali do přečíslení, i tentokrát bohužel neúspěšného. Kubát dostal ve 47. minutě osobní trest.


Pak to přišlo: Matěj Stříteský poslal puk od modré čáry ve 49. minutě na branku tak přesně, že narýsoval přímku do šibenice! Přihrávku zapsal Juraj Majdan.
V 51. minutě byl vyloučen zkušený Ptáček a za půl minuty rychlý útok Vervy zakončil Richard Jareš, který měl čas i na dorážku vlastní střely - 0:2! Asistoval Kubinčák.

Pak se bojovalo, trpělivě bránilo a pokradmu dívalo na hodiny (rozuměj: časomíru)... Situaci usnadnil Severočechům pět minut před koncem Podlešák, který vrážel na hrazení. Třetí gól mohli přidat Lukeš a Kubinčák. 105 vteřin před koncem si trenér Výborný vzal oddechový čas a půl minuty na to začali jeho svěřenci hrát power play...

Čas 59:07, Viktor Hübl po přihrávce Lukeše z rohu kluziště trefuje prázdnou branku, je rozhodnuto: 0:3!
Životadárná výhra a zklamání většiny z 5 031 diváků. Naopak příznivci Vervy cesty nelitovali...
Litvínov ukončil sérii Mountfieldu a posunul se blíže ke středu tabulky.

Potvrdí tým body doma? Dozvíte se v pátek!

František Výborný: "Chtěli jsme potvrdit výsledky z uplynulého týdne a porážka nás mrzí. Myslím, že jsme nic nevypustili, ani jsme nebyli nějak namachrovaní. Prostě nám to tam ale nepadalo. Utkání bylo jinak vyrovnané, soupeř hrál koncentrovaně a s velkým nasazením."
 

Jiří Kučera: "Zápas byl vyrovnaný a záleželo na tom, kdo vstřelí první gól. Jsme rádi, že jsme to byli my. Kluci utkání poctivě odmakali a tři body nás velmi těší, zvláště když je vezeme zvenku."