branky: 16. a 23. Sýkora, 15. a 46. Balaštík, 6. Grof, 8. Linhart, 11. Rachůnek - 13. Švarný, 51. Jenáček

Pět zlínských branek v první třetině rozhodlo vánoční utkání ve Zlíně. Domácí nakonec přestříleli Litvínov vysoko 7:2, jejich brankostroj přibrzdili pouze Švarný a Jenáček.

S PSG letos Benzina ještě nebodovala. Ze stadiónu Luďka Čajky si 3. října odvezla dvouciferný debakl 2:10, v odvetě v Litvínově pak vyhrál soupeř 2:4. Zlínu patřilo před utkáním třetí místo v tabulce.

Litvínov nastoupil v brance s Petrem Fraňkem a v obraně i s Gulou, v prvním útoku s V. Hüblem a Lukešem nastoupil Martin Ručinský. Pro teplotu nenastoupil Jakub Černý.

Domácí zahájili aktivněji, ale první vyloženou příležitost si vypracovali hosté: v páté minutě jel po chybě Linharta od modré čáry Jánský, ale na Dubu nevyzrál. Minutu na to se po levém křídle protáhl Grof a povedenou individuální akci efektně zakončil pod horní tyčku.

Nedáš-dostaneš se bohužel pro hosty opakovalo i nedlouho poté. Kotouč se na chvíli ocitl před opuštěnou zlínskou brankou, ale domácí zadáci jej nakonec stihli odehrát do bezpečí. Vzápětí Linhart zvýšil na 2:0 a když vypršel Trávníčkův trest, Rachůnek způsobil střídání brankářů v litvínovské kleci třetí brankou.

Radost fanoušků v černožlutých barvách pak způsobila střela Ivana Švarného od modré čáry, která poslala předčasně z trestné lavice Čecha, 3:1. Jenže v početní výhodě vzápětí uspěli i domácí, Kůbátův trest zkrátil Balaštík dorážkou do odkryté branky.
V 16. minutě donutil litvínovské trenéry Sýkora pátou brankou vzít si oddechový čas. Pomohl k tomu, že zastavil zlínský brankostroj.

Ve 2. třetině inkasoval Jaroslav Hübl jednou, ve 23. minutě. Podruhé se trefil Sýkora a protože korekce od Litvínova nepřišla, nesli si Berani do poslední dvacetiminutovky pětigólový náskok. Ubyla i vyloučení, po jednom na každé straně.

V závěrečném dějství se podruhé prosadil i střelec Balaštík. když se poslední část lámala do druhé poloviny, připsala si dílčí vítězství i Benzina. Nejprve přesilovku pět na tři ranou z voleje po kombinaci Ručinský - Černošek - Hübl zužitkoval Martin Jenáček. V pokračující výhodě pět na čtyři ujel Balán, Kubát jej nedovoleně zastavil, ale Jaroslav Hübl jeho trestné střílení zneškodnil. A dokázal přestát i dvojnásobné oslabení, kdy ve stejném čase putovali za katr Vopat a Švarný. Trávníček se dokonce objevil v nebezpečném protiútoku. 7:2 bylo skóre konečné.

Rostislav Vlach
: "Jsme spokojeni se třemi body a hlavně s výkonem v první třetině, kterou jsme vyhráli 5:1. Další dvě třetiny už to bylo slabší. Naše aktivita nebyla tak velká. Hráči podali dobrý výkon a chtěl bych jim za to poděkovat."

Jiří Kučera: "Předvedli jsme hodně špatný výkon. Hlavně v první třetině, ve které jsme nechávali soupeři moc prostoru. Prohrávali jsme osobní souboje a výsledek 5:1 po první třetině předurčil výsledek celého utkání. Ve druhé třetině jsme se zvedli. Sice jsme dostali gól, ale pak jsme si vytvořili šance, které se nám nepodařilo proměnit. Ve třetí třetině už se utkání dohrávalo."