V pátek v Třinci Litvínov další body na své konto nepřidal. Domácí třikrát skórovali už do 11. minuty. Litvínov poprvé korigoval stav až za stavu 5:0 ve druhé třetině a naposledy čtyři minuty před koncem. Během zápasu si poprvé zachytal brankář Brzobohatý. Oceláři vyhráli počtvrté za sebou.

Rozjetí domácí nezahájili zápas příliš dobře, naopak Litvínov byl v úvodních okamžicích utkání aktivnější. Jenže Oceláři pak góly Růžičky v páté a Peterka v 7. minutě získali dvoubrankový náskok.

Následně se částečně překryly tresty Cartelliho a Kroupy. V 11. minutě udeřili domácí potřetí zásluhou střely obránce Zíba. Další vyloučení ke změně skóre nevedla a Třinec v úvodním dějství rázně vykročil za výhrou. Litvínovskou naději mohl oživit Robert Reichel, brankář Duba však v tomto i dalších případech odolal.

Po změně stran byl Litvínov brance ještě blíž, nastřelil tyč. Trefili se však znovu Třinečtí, v přesilovce zvýšil na 4:0 Polanský. V čase 25:07 nastoupil ke své extraligové premiéře Miroslav Brzobohatý. Poprvé jej překonal ve 29. minutě Růžička.

Až ve 38. minutě Litvínov konečně vyzrál na Dubovo kouzlo. V přesilovce za pět vteřin skóroval Vlastimil Kroupa, asistovali Lukeš a Reichel. V následně další přesilovce už se skóre korigovat nepodařilo, naopak v oslabení se trefil "do šatny" Martynek.

V závěrečném dějství se zkoumalo video po ráně Poláka, ale stav zůstal nezměněn. Platilo to do 56. minuty, kdy snížil Roman Vopat po asistenci Švarného a Stříteského.

Před třemi a půl tisíci diváky zůstaly body v Třinci. Litvínov se pokusí o reparát v neděli v Plzni.

Břetislav Kopřiva: "Nám se dnes do výkonu přenesly ty zápasy z venku, které nám vyšly. Měli jsme dobrý pohyb, dávali jsme góly a to bylo důležité. Litvínov měl totiž taky spoustu příležitostí, ale branky z nich nedával. Výborně nám zachytal Tomáš Duba. V defenzívě ale máme stále hodně co zlepšovat."

Jiří Kučera:  "Když budu slušný, byl to hodně špatný výkon. Šli jsme do zápasu s tím, že do desáté minuty chceme udržet čisté konto a místo toho to bylo 0:3. Úplný začátek jsme neměli špatný, ale Třinec dal první gól vlastně z ničeho a pak jsme udělali dvě obrovské chyby, kdy hráči soupeře zůstali úplně sami před brankou. Každý si dělal, co chtěl. Zklamal mě přístup některých hráčů. Musíme odstranit chyby, dneska jich bylo na víc zápasů najednou."