Litvínovská jízda pokračuje dál, domácí ofenzívu táhl Procházka

Do Litvínova pod Krušné hory přijeli plzeňští indiáni. Hosté se nacházejí na desátém místě v tabulce extraligy juniorů, ale Litvínov se může pyšnit mnohem lepším umístěním. Domácí se nacházejí na prvním místě a neohroženě kralují celé soutěži. Famózní formu má také domácí brankář Nechvátal, který v sedmi zápasech pustil pouhých osm gólu a dosáhl procentuální úspěšnosti zásahů nad 95 procent. V tomto utkání táhl litvínovskou ofenzívu Jakub Procházka, když dva góly vstřelil (z toho jeden v oslabení) a na jeden přihrál. Indiáni jistě chtěli v Litvínově naplno bodovat, což se jim ale nepodařilo a tři body zůstaly po výsledku 5:1 pod Krušnými horami.

Hosté vstoupili do první třetiny přeci o něco lépe jak domácí. Už ve druhé minutě mohli domácí inkasovat, ale Nechvátal byl proti a skvělým zákrokem jistý gól lapil. Indiáni dál hýřili aktivitou, ale v páté minutě byl vyloučen hostující Mainer a před plzeňskou brankou se rozpoutalo doslova peklo. Nejdříve pálil z kruhu Procházka a následně dorážel Bittner, ale Polívka vše ustál. Těsně před vypršením trestu se prosadil po pěkné Šrámkově přihrávce domácí kapitán Ondřej Jurčík a vstřelil úvodní gól zápasu. Po vedoucím gólu převzali otěže utkání domácí. V desáté minutě mohl navýšit vedení Smolka. O pět minut později byl vyloučen Jurčík, ale plzeňští sehráli přesilovku špatně.   Dokonce v ní inkasovali agilní Procházka dobře napadal, vybojoval puk, dostal se až před gólmana a nekompromisně přišpendlil puk pod víko Polívkovy branky. Přesně o minutu později se do přečíslení dostali Procházka s Písaříkem a právě Jakub Procházka po pěkné Písaříkově přihrávce prostřelil Polívku. Minutu před koncem třetí třetiny předvedl Nechvátal fantastický zákrok proti Baxovi, když se roztáhl na brankové čáře a hostujícímu útočníkovi zabránil ve skórování.
Hosté dohrávali ve druhé třetině přesilovou hru, ale tuto výhodu nevyužili. Ve druhé minutě druhé třetiny se do dobré příležitosti dostal Zdeněk, ale ve skrumáži před brankou se lépe zorientovali hostující obránci. O chvilku později vybojoval puk Procházka, poslal ho na Zdeňka, který našel před brankou ideálně postaveného Trübenekra, ale ten nedokázal zvednout puk nad betony ležícího gólmana. Ve třicáté minutě se do výpadu dostal Šrámek, ale nepodařilo se mu překonat Polívku. Na konci druhé třetiny se dostal k dorážce Procházkovy střely Zdeněk, ale zase jen ztroskotal na betonech hostujícího brankáře.
Ve třetí třetině vyhráli vhazování hosté a po pěkné kombinaci překonal Jakub Ruprecht po ledě jinak skvěle chytajícího Nechvátala. O dvě minuty později se po přesilovkové kombinaci prosadil aktivní Jakub Šrámek za asistence Jurčíka.  Přibližně v polovině třetí třetiny dostal trest ve hře domácí Ejem za to, že v útočném pásmu kopl do jednoho z hostujících hráčů. Domácí pětiminutové oslabení skvěle ubránili a navíc ještě vstřelili gól, když Procházka našel najetého Písaříka, který zakončil přesně a zvýšil na konečných 5:1. V závěru utkání se naskytla ještě jedna šance ke skórování, domácí Jurčík byl faulován a bylo nařízeno trestné střílení, které nemohl jet sám Jurčík, jelikož byl zraněn, ale nahradil ho Šrámek. Zvolil střelu mezi betony, ale neuspěl.
Domácí tak prodloužili sérii vítězství už na sedm zápasů, když je o bod dokázala obrat pouze Mladá Boleslav. Litvínovští junioři budou usilovat o prodloužení série v sobotu, když zavítají do Karlových Varů.
Ondřej Vlk